joi, 25 aprilie, 2024

Masca faciala mai buna decat botoxul

Distribuie:

Publicat:

Dupa 30 de ani orice femeie trebuie sa se pregateasca serios pentru a preveni imbatranirea tenului cautand metode cat mai naturale asa cum este si reteta de mai jos: simpla, ieftina si eficienta. Pentru aceasta masca, aveti nevoie de pudra de cacao, miere, avocado si scortisoara, potrivit evz.ro. Antioxidantii din cacao ajuta la protejarea colagenului din piele. Mierea mentine pielea moale si catifelata. Avocado previne aparitia ridurilor si elimina ridurile. Scortisoara contine substante care tonifica pielea. Ingredientele necesare sunt:

1 avocado pasat 2 linguri de pudra de cacao 2 linguri de miere 2 lingurite de scortisoara

Se mixeaza bine ingredientele pana devin ca o pasta iar masca se aplica imediat pe ten. Se tine aproximativ 25 de minute apoi se indeparteaza cu apa calduta. Masca se foloseste de doua ori pe saptamana.

Avocado este un fruct bogat in grasimi mono-nesaturate si calorii, este foarte bogat in fibre alimentare, vitamine, minerale si are multe beneficii pentru sanatate. Pasta sa cremoasa este o sursa foarte bogata de grasimi mono-nesaturate, precum acizii grasi oleici si acizi palmitoleic, precum si Omega-6, acizi grasi linoleici. Studii de cercetare sugereaza ca dieta mediteraneana, care este bogata in acizi grasi mono-nesaturati ajuta la scaderea colesterolului rau (LDL) si contribuie la cresterea colesterolul bun (HDL), ajutand astfel la prevenirea bolilor coronariene si accidentelor vasculare cerebrale.

Avocado este o sursa excelenta de fibre alimentare solubile, 100 g de fructe oferind 6.7 g sau aproximativ 18% din aportul zilnic recomandat. Fibrele ajuta la scaderea nivelului colesterolului din sange si previne constipatia. Pulpa de avocado contine mai multi antioxidanti poli-fenolici, cum ar ficryptoxanthina, luteina, zeaxantina, beta si alfa caroten in cantitati mici. Impreuna, acesti compusi actioneaza ca necrofagi de protectie impotriva oxigen-derivatilor din radicalii liberi si a speciilor reactive ale oxigenului (SRO), care joaca un rol important in procesul de imbatranire si in procesele diferitelor boli.

Este deasemenea bogat in vitamine, cum ar fi vitaminele A, E, K, ce sunt concentrate in pulpa sa cremosa, dar si in minerale, precum fier, cupru, magneziu si mangan.
Magneziul este necesar pentru intarirea oaselor si are rol de protector cardiac. Manganul este folosit de organism ca un co-factor pentru enzima antioxidanta, superoxid dismutaza. Fierul si cuprul  sunt necesare in productia de celule rosii din sange. De asemenea, fructele proaspete de avocado sun o minunata sursa de potasiu, 100 g de fructe oferind 485 mg sau aproximativ 10% din necesarul zilnic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img