marți, 19 martie, 2024

Masca-minune pentru puncte negre

Distribuie:

Publicat:

Punctele negre sunt imperfectiuni ale pielii provocate de dilatarea porilor, din cauza acumularii excesive de sebum si celulele moarte din zona T. Ele pot fi eliminate prin tratament cosmetic la saloanele de infrumusetare, insa eficiente sunt si mastile preparate chiar de tine.

Exista o masca faciala, speciala pentru eliminarea punctelor negre, care este pe baza de doua ingrediente: iaurt si fulgi de ovaz. Ambele produsele sunt cunoscute pentru proprietatile exfoliante, antibacteriene si antioxidante.

Masca actioneaza profund in pori, scotand la suprafata sebumul ramas si celulele moarte care provoaca imperfectiunile. Reteta mastii faciale pentru puncte negre:
 
 Ai nevoie de:

½ ceasca iaurt

2 linguri fulgi de ovaz

1 lingura miere

Mod de preparare: Pune mierea, iaurtul si fulgii de ovaz intr-un bol si amesteca bine cu o lingura. 

Mod de aplicare: Pentru ca masca sa actioneze in profunzime, spala-te inainte pe fata cu apa calda – acest pas este necesar pentru deschiderea porilor. Apoi, aplica pasta obtinuta pe intreaga suprafata – insista mai mult in zona T.

Las-o sa actioneze 20 de minute, dupa care maseaza pielea fetei prin miscari circulare, blande, pentru exfoliere. Spala-te cu apa calda si sterge-te cu un prosop curat si moale. Repeta tratamentul de doua-trei ori pe saptamana.

Atingerea tenului cu mainile. In anumite momente, cu toii avem obiceiul sa ne atingem fata cu mainile, cand ne concentram ducem mana la frunte, cand stam de vorba cu cineva, ne sprijinim barbia. Prin aceste atingeri ale fetei, toate bacteriile de pe maini ajung pe tenul nostru si astfel provoaca aparitia punctelor negre sau agravarea lor, daca acestea exista deja. Aceste obiceiuri sunt cele mai daunatoare pentru tenul nostru si trebuie evitate.

Folosirea unor produse cosmetice nepotrivite pentru tenul tau. De obicei cremele grase sunt cele care favorizeaza formarea punctelor negre pentru ca incarca foarte mult porii. Primul pas este sa identifici corect tipul tau de ten pentru a stii exact ce tip de produse ti se potrivesc. Daca ai dubii, recomandam un consult dermatologic pentru a stabili exact tipul de ten si a primi recomandari despre ce produse trebuie sa folosesti.

Folosirea aceluiasi prosop timp indelungat. Prosoapele destinate fetei trebuie sa fie diferite de cele pentru maini sau corp. Ele se schimba cel putin o data pe saptamana, pentru a nu da ocazia bacteriilor sa se dezvolte si apoi sa ajunga pe tenul tau. La fel se procedeaza si cu fetele de perna. Acestea fiind cele care iti ating fata cel putin 6 ore pe noapte, trebuie sa nu fie din materiale sintetice, pentru a nu aparea iritatii.

sursa: clickpentrufemei.ro
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img