vineri, 29 martie, 2024

Masura RADICALA pentru soferi! Daca sunt prinsi folosind telefonul mobil in timp ce conduc isi pierd permisul pe loc!

Distribuie:

Publicat:

Soferii incepatori din Marea Britanie care sunt prinsi fie si o singura data folosind telefonul in timp ce conduc isi vor pierde permisul, conform noii legislatii care a intrat in vigoare la 1 martie, informeaza The Telegraph.

De miercuri, orice sofer care este surprins ca vorbeste la telefon, scrie mesaje sau foloseste alta aplicatie in timp ce conduce va fi pasibil pe loc de o amenda de 200 de lire sterline si sase puncte penalizare.
Soferii incepatori care primesc cele sase puncte de penalizare in primii doi ani dupa obtinerea permisului raman fara carnet si nu mai pot obtine altul, decat daca repeta examenul teoretic si practic. Soferii experimentati isi pot pierde permisul la 12 puncte penalizare acumulate intr-o perioada de trei ani.

Noua lege prevede ca este ilegala folosirea unui telefon portabil sau a unui dispozitiv similar in timpul condusului, sau mersului pe motocicleta. Regulile sunt aceleasi, indiferent daca automobilul este oprit la semafor sau este in asteptare in trafic, detaliaza Huffington Post.

Masura a fost luata dupa un incident tragic in care un sofer de camion polonez, Tomasz Kroker, a ucis patru membri ai aceleiasi familii dupa ce nu a reusit sa opreasca in timp ce cauta muzica pe telefon. De asemenea, 22 de oameni au fost ucisi si 99 au fost raniti grav in accidente pe drumurile din Marea Britanie in 2015 din cauza ca soferii foloseau telefoanele mobile la volan.

Cercetarile efectuate au stabilit ca unul din patru automobilisti din Marea Britanie recunoaste ca isi verifica mesajele scrise, email-urile si urmareste retelele social media in timpul condusului si, mai mult decat atat, multi ascund telefonul sub volan, pentru ca astfel cred ca nu vor fi prinsi de politie. Procentul celor care cred ca este acceptabil sa vorbesti putin la telefon in timp ce esti la volan s-a dublat in ultimii doi ani in Marea Britanie.
Ministrul britanic al transporturilor, Chris Grayling, a declarat ca inasprirea sanctiunilor va actiona ca un “factor de descurajare puternic”. “Toata lumea are de jucat un rol in incurajarea familiei si prietenilor sa nu foloseasca telefoanele la volan. Acest lucru este la fel de grav ca si condusul dupa consumarea de bauturi alcoolice”, a adaugat el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img