marți, 19 martie, 2024

Mazarea salveaza inima, previne osteoporoza si regleaza digestia

Distribuie:

Publicat:

Sursa bogata de vitamina K, vitamina responsabila de activarea calciului in organism, ajuta la intarirea oaselor. Totodata, contine si numeroase vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B9), rolul acestora fiind de a regla nivelul de carbohidrati, lipide si proteine din organism.

In plus, mazarea abunda de minerale, printre care se numara fierul, magneziul, potasiul, cuprul si sodiul, dar si de vitamina A si C, putand fi considerata o adevarata bomba de vitamine si minerale benefice organismului.

Scade riscul de osteoporoza

Datorita continutului ridicat de vitamina K si B6, mazarea este recomandata femeilor de varsta a doua, susceptibile de osteoporoza, prin faptul ca intareste sanatatea oaselor, fiind astfel eficienta in prevenirea osteoporozei si a arterosclerozei.

Imbunatateste sanatatea ochilor

Consumata frecvent, reduce riscul de degenerescenta maculara, contribuind la imbunatatirea sanatatii ochilor. De vina pentru aceasta proprietate a sa este luteina, un carotenoid pe care corpul il transforma intr-un antioxidant.

Reduce riscul de boli cardiovasculare

Cu un continut ridicat de antioxidanti, acid folic, vitamina A si C, mazarea, consumata frecvent, lupta in mod eficient impotriva radialilor liberi, reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, regleaza nivelul de colesterol din sange si cel al tensiunii arteriale si previne tulburarile de ritm ale inimii.

Combate oboseala cronica

Mazarea, datorita continutului ridicat de fier, magneziu, seleniu si a complexului de vitamine B, are un puternic efect energizant, fiind un remediu eficient impotriva anemiei, si, implicit, a oboselii cronice.

Regleaza digestia

Sursa bogata de fibre si proteine, unul dintre beneficiile consumului de mazare este cel de a induce senzatia de satietate. In plus, cosumul ei are nenumarate efecte asupra sistemului digestiv: previne constipatia, imbunatateste digestia, regleaza nivelul glicemiei si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img