vineri, 29 martie, 2024

Meci INFERNAL pentru Romania: cine este Rusia, COSMARUL din semifinale. Cand se joaca meciul

Distribuie:

Publicat:

România s-a calificat în semifinalele Campionatului European de handbal, dar aici va da peste un adversar cu adevărat puternic, Rusia. Fără Cristina Neagu, fetele noastre vor avea o misiunea extrem de dificilă, în semifinala care se va disputa vineri, de la ora 18.30.

 

Rusia este cvadruplă campioană mondială și a câștigat ultima ediție a Jocurilor Olimpice, la Rio de Janeiro, în 2016. Totuși, rusoaicele nu și-au adjudecat niciodată titlul european, cel mai bun rezultat fiind o medalie de argint, în 2006, informează Digisport.

De partea cealaltă, România a obținut un bronz la Europeanul din 2010, dar se poate lăuda cu trei titluri mondiale.

Rezultatele din ultimii 10 ani dintre România și Rusia și cel mai dureros eșec

În ultimii 10 ani, cele două echipe s-au întâlnit de 10 ori. Tricolorele s-au impus de 3 ori, Rusia de 6 ori, iar un meci s-a terminat la egalitate. Interesant este faptul că cele două naționale s-au întâlnit și în preliminariile pentru CE 2018, acolo unde și-au împărțit victoriile.

Din păcate, Rusia ne-a bătut în 2005, în finala Campionatului Mondial, cu 28-23. Atunci, Elisei a marcat 7 goluri, dar nu a putut opri super-puterea pe care și atunci o conducea același Trefilov.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img