joi, 28 martie, 2024

Meciul Dragnea -Tudose se joacă luni în PSD. Mesajul numărului 2 în partid: Fie pleacă din Guvern ministrul de Interne, Carmen Dan, fie pleacă premierul

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a susţinut duminică seara că în CEx este de tranşat o singură problemă: fie pleacă din Guvern ministrul de Interne, Carmen Dan, fie pleacă premierul.

Liderii PSD se întâlnesc luni pentru a decide, în Comitetul Executiv, asupra disputei dintre premierul Mihai Tudose şi şeful social-democraţilor Liviu Dragnea.

„Din punct de vedere al premierului, a greşit şi dânsul anunţând că nu poate să lucreze cu doamna ministru. Eu sunt subiectiv, doamna este colegă de Senat, dar din funcţia de ministru, premierul el o evaluează. Lucrurile trebuie discutate în interiorul Guvernului. Lucrurile au evoluat altfel. E clar că premierul Tudose nu mai poate lucra cu Carmen Dan, după cum el a spus. Discutăm de premier, el are decizie. El trebuie să o comunice CEx deciziile dânsului vizavi de ministru şi în interiorul partidului să luăm decizia. Unul dintre ei trebuie să plece. În momentul acesta avem un conflict în guvernul generat de PSD. Avem un conflict deschis şi trebuie să găsim soluţii ca să mergem mai departe”, a spus Bădălău, la Antena 3.

Despre greşeli a vorbit duminică şi Gabriela Firea. Ea a plasat răspunderea pentru conflictul din partid în seama atât a preşedintelui Liviu Dragnea, cât şi a premierului Mihai Tudose. „Cei doi lideri, preşedintele şi premierul, au obligaţia de a înceta imediat disputele politice! Au greşit amândoi. Acum trebuie să îndrepte lucrurile. Amândoi! A fost o greşeală lipsa consultării cu noi la nominalizarea premierilor Grindeanu şi Tudose. O analiză democratică reală, în forurile de conducere ale partidului, ne-ar fi ferit de cele două crize politice", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Ea le cere celor doi lideri să se gândească în primul rând la români, să accepte că depind unul de celălalt şi transmite că sunt obligaţi să găsească o cale pentru a colabora.

SURSA: MEDIAFAX

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img