vineri, 19 aprilie, 2024

Medic toxicolog recomanda o cura de detoxifiere bazata pe carbune medicinal

Distribuie:

Publicat:

Toxicologul german Max Daunderer recomanda detoxifierea intestinelor cu ajutorul carbunelui medicinal. Se pune o lingura (9-10g) de praf de carbune medicinal intr-un pahar si se adauga 50 ml apa. Se amesteca cu lingurita de plastic sau de lemn. Daca aveti si ulei de parafina, adaugati 1 gram de ulei de parafina. Se amesteca bine si se umple tot paharul cu apa. Beti aceasta solutie, apoi inca 1-2 pahare de apa.

Faceti aceasta cura timp de 8 zile, apoi pauza inca 8 zile. Apoi poate fi facuta o cura de intretinere, o singura zi pe saptamana, in aceeasi doza – 10 g carbune medicinal si un gram ulei de parafina.

In timpul terapiei cu carbune medicinal nu se consuma vitamine sintetice si minerale si nici sucuri care le contin. De asemenea, dupa ingurgitare nu se mananca timp de 5 ore.

Uleiul de parafina este purgativ si in acelasi timp si detoxfiant si duce la eliminarea mai sigura a dozei de carbune luate – acesta nu trebuie sa ramana in intestine mai mult de 48 de ore.

Uleiul de parafina elimina toxinele dizolvabile in grasimi, iar carbunele medicinal pe cele solubile in apa si grasime si saruri de metale toxice. Prin aceasta metoda se detoxifiaza nu numai intestinul ci indirect si ficatul.

Diferente intre tipurile de carbune medicinal
Pentru ca terapia sa fie eficienta, alegeti cu grija carbunele medicinal. Exista carbune facut din lemn de fag si carbune din plante. Cel din plante are o capacitate mai mare de absortie la aceeasi greutate. Este de preferat carbunele sub forma de pudra, nu tablete.

Carbunele medicinal este cel mai eficient antidot la multe otraviri acute cu medicamente, ciuperci si metale. Este un antidot chiar si la stricnina. La otravire acuta se da 5-10 g imediat si se repeta la 8 ore cu inca 5 grame.

Detoxifierea cu carbune este foarte utila si dupa folosirea de medicamente chimice, dupa intoxicatii alimentare sau de alta natura.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img