News Flash:

Medici vasluieni au semnat noile contracte pentru garzile care le efectueaza de la 1 septembrie

2 Septembrie 2016
977 Vizualizari | 0 Comentarii
Un nou sistem de plata a garzilor pentru medici intra in vigoare si asta presupune ca se vor aloca mai multi bani. Factorii de raspundere in domeniu anunta ca exista si un site respectpentrumedici.ro, pe site veti gasi detalii legate de nivelul platilor pentru toate categoriile de medici, garzi.

De exemplu: un rezident de anul 3 dintr-o unitate clinica, cu un spor de 50 la suta, care este minimul pentru timpul saptamanii, va avea acum o plata neta de 257 de lei in timpul saptamanii, un spor pe timpul weekendului, spor de 50 pana la 100 la suta, daca luam spor de 100 la suta vorbim de 547 de lei, daca vorbim de nivel minim al sporului - 411 lei. Un rezident va castiga minim pentru o garda 257 de lei in timpul saptamanii, 411 in weekend. Nivelul maxim: 547 de lei weekend. Pentru un medic primar, peste 20 de ani vechime, cu un spor de weekend de 100 la suta - 1200 de lei in mana pentru o garda in weekend, iar in timpul saptamanii cu spor de 75 la suta, nivelul superior, 800 de lei. Medicii celor doua spitale de urgenta din judet au fost solicitati sa semneze contracte noi pentru garzile pe care le efectueaza de la 1 septembrie. Chiar daca au avut unele obiectii, medicii au semnat respectivele documente.

„Au fost mai multe discutii pe aceasta tema, dar contractele pentru garzile lunii septembrie au fost semnate, unele cu obiectiuni. Am purtat si noi si cei de la sindicat discutii cu medicii si au fost clarificate lucrurile. Nemultumirile medicilor au fost legate de legislatie, salarizare. Aceste lucruri nu tin insa de noi”, a declarat managerul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, Ana Rinder.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1102 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014049 (s)