vineri, 29 martie, 2024

Medicii au facut anuntul OFICIAL. De ce a ajuns Arsinel la spital 

Distribuie:

Publicat:

Medicii Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti au declarat, intr-o conferinta de presa, ca Alexandru Arsinel a suferit un sindrom coronarian acut, o afectiune care poate conduce la infarct miocardic. Cardiologii sustin ca actorului i-a fost montat in aceasta dimineata un stent si ca este cooperant, constient si are o stare generala favorabila.

"A ajuns aseara la camera de garda cu o durere toracica inferioara, a fost supus mai multor analize si s-a decis internarea. Pentru a avea si o parere medicala mai amanuntita, a venit si domnul profesor Vinereanu.  (…) A venit constient, cooperant, cu o durere difuza. Starea domniei sale s-a pastrat pe parcursul noptii. (…) Astazi a fost supus unei coronarografii, in urma careia s-a decis implantarea unui stent. (…) 70% era obstruata artera, motiv pentru care s-a decis introducerea unui stent. (…) Totul a decurs normal, fara complicatii. A fost un sindrom coronarian acut. Asta este titulatura moderna. (…) Starea domniei sale este favorabila, mananca si este foarte bine. In functie de starea sa, domnul profesor Vinereanu si medicii din sectia cardiologie vor decide externarea.", au declarat medicii in cadrul unei conferinte de presa.

Medicii au vorbit si despre posibilitatea ca starea actorului sa se fi agravat dupa socurile suferite in ultima perioada, dupa pierderea partenerei sale Stela Popescu, dar si a actritei Cristina Stamate.

"Stresul este implicat in aproape toata patologia cardiaca, insa dansul are si alte afectiuni. Medicul cardiolog o sa-i prescrie si niste recomandari la externare.", au conchis medicii.

Alexandru Arsinel a ajuns duminica, de urgenta, la Spitalul Universitar din Capitala. Actorul a fost suspus unor investigatii imediat, iar medicii de la camera de garda au decis sa-l interneze. Actorul, in varsta de 78 de ani, a fost supus, in urma cu patru ani, unui transplant de rinichi. De asemenea, el a suferit mai multe interventii la coloana.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img