vineri, 29 martie, 2024

Medicii vasluieni: „Nu doar dezinfectantii sunt o problema in spitale, exista si multe alte nereguli chiar in salile de operatii!”

Distribuie:

Publicat:

Scandalul dezinfectantilor diluati le-a dat curaj medicilor vasluieni sa vorbeasca si despre alte produse folosite in spitale, de o calitate indoielnica. Unii doctori din spitalele vasluiene sunt nemultumiti de manusile chirurgicale, de exemplu, si spun ca isi pun chiar si trei perechi odata, inainte sa intre in operatie, ca sa fie siguri ca nu pun in pericol viata pacientilor. „Este grav, foarte grav, manusile chirurgicale sunt varza. Imi pun cate patru perechi. Nu doar dezinfectantii sunt neconformi!”, a spus un chirurg. Iar altii au vorbit despre medicamente care nu isi fac efectul. „Eu mi am procurat pentru pacientii mei din ATI, pastile din America. De o mie de ori mai eficiente si mai ieftine decat ce avem noi”, spune un alt doctor.

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui a anuntat sistarea utilizarii produselor Hexi Pharma, pentru dezinfectarea unitatii medicale urmand a fi folositi alti dezinfectati.

Ca urmare a solicitarii Directiei de Sanatate Publica Vaslui,  conducerea spitalului a dispus blocarea de la utilizare a tuturor produselor biocide/dezinfectante provenite de la producatorul SC Hexi Pharma SA si retragerea acestora in magaziile unitatii.

Pentru continuitatea serviciilor medicale in conditii de siguranta pentru toti pacientii si personalul medical al unitatii, necesarul de biocide/dezinfectante va fi asigurat din stocul furnizat de catre D.S.P. Vaslui, pana la definitivarea achizitionarii produselor optime.

”Pentru desfasurarea activitatii Blocului operator si a Salilor de nastere,Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui a asigurat inca din data de 12.05.2016 necesarul de sapun dezinfectant si solutii dezinfectante pentru tegumente, conforme, in vederea desfasurarii normale a programului operator. Va asiguram de permanenta preocupare si atentia acordate de intregul personal medical al Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui privind siguranta pacientilor si oferirea de servicii medicale de calitate”, a anuntat conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui.

Cea mai mare unitate sanitara din judetul Vaslui utiliza dezinfectanti Hexi Pharma, in baza unui contract de achizitii, castigat in urma unei licitatii, avand ca termen de derulare 24 de luni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img