marți, 19 martie, 2024

Medicul husean Floreta BIANU doreste sa faca parte din Colegiul Medicilor Vaslui

Distribuie:

Publicat:

La trei ani de cand s-a aflat in mijlocul unui scandal de malpraxis, medicul pediatru husean Floreta Bianu, acuzat in 2014 ca a fost responsabil de moartea unei fetite in varsta de 4 ani, doreste sa imparta dreptatea printre medici si candideaza pentru un loc in Comisia de Disciplina de pe langa Colegiul Medicilor Vaslui.

Medicul doreste sa devina membru al Comisiei de Disciplina, chiar daca e vorba despre aceeasi comisie care a gasit-o vinovata pe Floreta Bianu de moartea fetitei (cazul Bedregeanu) si care i-a aplicat una dintre cele mai aspre sanctiuni, si anume “vot de blam”.

Medicul pediatru Floreta Bianu, de la Spitalul Municipal Husi, care a tratat o fetita de 4 ani, decedata la 40 de minute de la internare, a primit sanctiunea “vot de blam” din partea Colegiului Medicilor Vaslui. Comisia a stabilit ca in acest caz este vorba de culpa medicala, deoarece pediatrul nu a directionat pacientul catre Compartimentul de Primiri Urgente din cadrul spitalului. “Aceasta este o sanctiune administrativa grava, ultima pedeapsa care poate fi aplicata in cazul unui medic, inainte de ridicarea dreptului de libera practica. Comisia de disciplina de pe langa Colegiul Medicilor a constatat, in urma anchetei, ca acest caz este culpa medicala”, a declarat la momentul respectiv dr. Mioara Dascalu, pe atunci presedinte al Colegiului Medicilor Vaslui.

Meciul pediatru Bianu a contestat sanctiunea si a scapat de acuzatii in urma unei decizii a Colegiului Medicilor din Romania. Printre medicii vasluieni s-a discutat despre faptul ca ar fi ruda cu fostul presedinte al Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae, lucru care ar fi explicat ridicarea sanctiunii primite de doctorita de la Vaslui.

Cazul fetitei decedate la Husi a fost anchetat si de o comisie a Ministerului Sanatatii, care a aplicat o serie de sanctiuni banesti pentru unitatea sanitara si medicul acuzat de malpraxis. Medicul pediatru al Spitalului Husi, Floreta Bianu, a primit o sanctiune de 2.000 de lei pentru faptul ca a internat copilul pe sectia de Pediatrie, fara sa il duca la Compartimentul de Primiri Urgente, asa cum se procedeaza cu un pacient in stare grava.

Cazul fetitei in varsta de 4 ani, decedata la 40 de minute de la internare, la Spitalul Municipal Husi, a intrat si in atentia procurorilor, care au anchetat moartea copilei, considerata una suspecta. Medicii legisti au stabilit ca decesul a survenit pe fondul afectiunilor cu care a fost diagnosticata la internare – laringita acuta si epiglotita.

Bianu a scapat in final in mod suspect de toate acuzatiile care i-au fost aduse initial si a castigat procesul in care fusese acuzata de malpraxis. In ciuda eforturilor parintilor de a obtine din partea oamenilor legii dovada ca doctorita este responsabila de moartea copilei lor, acest lucru nu s-a intamplat.

Colegiul Medicilor Vaslui a stabilit desfasurarea primului tur al alegerilor pentru stabilirea componentei Comisiei de Disciplina pe data de 18 septembrie 2017, luni, incepand cu ora 8.00, pana la ora 20.00, in spatiul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui.

Daca nu se intrunesc conditiile de validare din primul tur, se va organiza al doilea tur pe data de 04 octombrie 2017, cu aceleasi repere orare si in acelasi loc. Componenta Comisiei de Disciplina intruneste 5 membri titulari si 3 membri supleanti, iar pentru alegerile de pe 18 septembrie si-au depus candidatura 9 medici vasluieni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img