marți, 19 martie, 2024

Medicul Monica Pop, bolnava de cancer: Recomand tuturor sa nu stea acasa. Din cei care nu mai sunt in viata 80% au stat acasa

Distribuie:

Publicat:

Medicul oftalmolog Monica Pop nu se ascunde in fata bolii. Stie ca sufera de o afectiune grava, dar nu este inspaimantata incat sa abandoneze lupta. Medicul si-a deschis sufletul in fata Florentinei Fantanaru, intr-un interviu la emisiunea “Dincolo de aparente” si a povestit cum a inceput calvarul ei. “Nu au fost semne evidente. Aveam asa la doua-trei luni niste dureri. Nu m-am dus la ecografie, desi am fost sfatuita sa fac asta. La mine am gresit diagnosticul, la altii nu il gresesc! Am facut o peritonita, dar nici atunci nu s-a descoperit. Dupa o luna de la operatie s-a vazut o stenoza. Am fost supusa unei irigoscopii, si la aceasta investigatie, am vazut reactia medicului radiolog. Atunci am stiut ca ce era acolo, era malign, erau 10 centrimetri de stenoza. Postoperator nu am avut nimic, desi boala era acolo. Din pacate dupa aproape trei ani am facut o recidiva, ceea ce este extrem de grav. Aveam recidiva si ma simteam foarte bine. Am facut un PET-CT (n.r. investigatie prin care este scanat tot corpul) si acolo s-a vazut”, si-a inceput doctorita povestea.

Chiar daca a suportat tratamenete grele, Monica Pop nu s-a descurajat si a continuat sa ramana la fel de activa. La una dintre curele de chimioterapie a suferit o reactie alergica brutala si a trebuit sa le ceara oncologilor sa intervina cu injectii pentru a depasi socul anafilactic.   

“Am ales sa ma comport fata de mine insami altfel. M-am dus la spital imediat dupa operatie. Am mers cum am putut. Colegii s-au purtat cu protectie, nu am cuvinte… Tratamentul citostatic nu este atat de ingrozitor cum se spune. Am facut mai multe medicamente, care mi se faceau la intervale diferite de timp. Sunt niste probleme, niste reactii, dar nu atat de mari incat sa nu fie depasite. Eu ma duceam la spital dupa cura. S-a intamplat sa am mancarime in palme si talpi si am rugat sa mi se scoata de urgenta perfuzia. Am facut eritem polimorf, o eruptie severa, si abia la a patra injectie a inceput sa dea inapoi. Dupa doua ore m-am dus sa fac cumparaturi, pentru ca avem treaba. Recomand tuturor sa nu stea acasa. Din cei care nu mai sunt in viata 80 la suta au stat acasa. E bine sa nu vorbesti tot timpul despre asta. Eu am raspuns la orice fel de intrebare pe tema asta, dar sunt unele persoane care ascund faptul ca sunt bolnave”, a completat oftalmologul lasand sa se inteleaga faptul ca nici cand a trecut pe langa moarte nu s-a menajat. 

Monica Pop sustine ca munca este singura activitate care o ajuta sa treaca peste boala. Nu este o persoana religioasa, asa ca nu isi gaseste linistea la biserica. “Boala poata sa revina si orice om traieste cu sabia deasupra capului, dar sa nu spuneti ca este o boala incurabila, pentru ca nu este deloc asa. Exista cancere care s-au retras singure. Este o boala severa, dar se poate scapa. Eu nu cred in vindecari miraculoase. Boala modifica foarte mult starea de spirit. Am urmat tratamentele prescrise si in plus am facut un fel de bioenergie pe care o face un medic chinez, la noi in Romania. 

Nu cred ca mi-a facut rau, nu mi-a facut in niciun fel. Eu am avut niste ganglioni afectati si astia mai trimit celule prin corp. De aia am facut si recidiva. Tot timpul am avut o sensibilitate gastrica. Dupa ce m-am imbolnavit, m-am intrebat de ce. Ma gandeam daca am pacate, imi faceam alte probleme. Mi-am luat viata de la inceput si am vazut cate prostii am facut fata de bunica mea. Bataie am luat de la 7 la 12 ani, zilnic, pe merit! Singura mea greseala a fost ca nu m-am dus cand trebuia sa fac colonoscopia. Am considerat foarte nedrept ce mi s-a intamplat. Nu am facut nimic atat de grav incat sa platesc asa de mult. Sunt oameni care au omorat si nu au nimic si eu la cat bine am facut pavientilor… Rata de cancer a crescut ingrijorator. Acum este de 1 la 4, in trecut era de 1 la 27 de persoane”, a mai spus medicul.

sursa: click.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img