joi, 18 aprilie, 2024

Medicul Nutritionist despre alimentul care „ne roade precum rugina, precum o molie. Ce folos ca nu doare, ce periculos ca ne place! Iar cand realizam, e prea tarziu”

Distribuie:

Publicat:

Medicii vorbesc de cativa ani despre efectul dezastruos al zaharului asupra corpului uman dar autoritatile nu iau nicio masura.

Bauturile carbogazoase iti fac reclama zi de zi la televizor iar bunicii te invata ca o dulceata buna se face cu 1 kg de zahar la 1 kg de fructe. 1 la 1.

Pe Facebook, Mihaela Bilic a scris: Oare cat o sa ne mai ia…
…pana vom pune zaharul langa alcool, tutun si droguri usoare? Pana cand vom realiza ca nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul, care e sedus definitiv si iubeste gustul dulce.

Cand consumam zahar se sintetizeaza substante cu efect opiaceu, care au efect anestezic, de calmare a durerii.

Acesta e motivul pentru care unui bebelus i se da sa suga miere cand este circumcis, ca sa suporte usor operatia. Si pe EEG se confirma efectul zaharului, imaginea cerebrala se coloreaza/lumineaza exact ca atunci cand consumam cocaina.

Pentru nicotina si alcool a fost nevoie de ani lungi sa recunoastem ca nu sunt nutrienti, ca nu ne hranesc corpul, ci doar ne tulbura mintea. Cu zaharul va fi mai greu si mai lung:(

Insa cu putin obiectivism putem vedea ce rele face zaharul, observand bolnavii de diabet. Aceasta afectiune parsiva si necrutatoare afecteaza tacut tot organismul, dupa ani de zile de evolutie nu ramane niciun organ sau sistem sanatos: pierdem vederea, sensibilitatea nervoasa, rinichii, ficatul, pancreasul, circulatia sangvina, functionarea cerebrala, dintii, picioarele… intr-un cuvant ne descompunem. Si cauza este un nivel crescut al glicemiei, adica al zaharului din sange.

Dincolo de silueta, zaharul imbatraneste si imbolnaveste, accelereaza reactiile oxidative din organism, ne roade precum rugina, precum o molie. Ce folos ca nu doare…ce periculos ca ne place! Iar cand realizam, e prea tarziu.

Poate ca e un rau necesar, poate ca e imposibil sa-l eliminam din alimentatie, dar merita sa-l reducem drastic! Consumati-l rar si cu moderatie, in produse de calitate si care va plac mult. Si sub nicio forma nu-l beti, nu-l consumati in forma lichida.

O bucatica de ciocolata sau de prajitura dau satisfactie maxima, insa un pahar de suc de orice fel e baut ca pe apa. Si irosim dintr-un foc 6 lingurite de zahar, doza recomandata pentru o zi intreaga. Nu exista un zahar mai sanatos ca altul, insa exista produse mai satisfacatoare decat altele.

Iar sucul da satisfactie zero! Daca tot mancati zahar, macar mestecati-l, nu-l beti.
 

Dieta Mihaelei Bilic: cum sa slabesti 3 kilograme in 2 saptamani

Mihaela Bilic, nutritionistul vedetelor, a realizat un meniu care promite slabirea cu pana la 3 kilograme in doua saptamani.

Pentru ca rezultatele sa fie de durata, regimul trebuie tinut trei luni, iar intre cele trei mese principale se vor servi inca doua gustari din fructe sau legume. gandul va spune ce trebuie sa contina regimul doctorului Bilic.

Luni, micul dejun consta intr-o cafea, o felie de paine si o omleta dintr-un ou si o felie de sunca. La pranz, medicul recomanda 200 de grame de muschi de vita la gratar si 50 de grame de paste fierte peste care se adauga o lingura de ulei de masline.

Cina ar trebui sa contina 100 de grame de somon afumat cu o salata de cruditati, fara maioneza.

Marti, la micul dejun vom consuma o cafea, un ou fiert, 150 de mililitri de iaurt natural si o felie de paine. Dr. Bilic recomanda ca masa de pranz sa fie alcatuita dintr-o jumatate de piept de pui la gratar cu patru, cinci linguri de fasole verde fiarta peste care se adauga un cub de 10 grame de unt.

Seara se mananca 200 de grame de ficatei de pui la gratar cu patru linguri de orez fiert si o salata de varza.

In cea de-a treia zi a saptamanii, miercuri, la micul dejun mancam o felie de paine cu pasta de branza si o rosie.

Cafeaua nu va lipsi nici in aceasta dimineata, spune dr. Bilic. La pranz se recomanda 200 de grame de vita la gratar cu un cartof copt si o salata de muraturi. Cina trebuie sa fie alcatuita din 150 de grame de pui afumat, taiat bucatele, si o salata mare asortata.

Pentru dimineata de joi se recomanda o cafea, un pahar de lapte de 1,5% grasime si o felie de paine cu sunca.

La pranz: 200 de grame de muschi de porc la gratar cu 4-5 linguri de varza calita si o felie de paine. Cina consta in 200 de grame de branza de vaci cu doua linguri de smantana cu 12% grasime si patru linguri de mamaliga.

Vineri dimineata se va bea un ceai si sa va manca o felie de paine unsa cu putin unt si gem. Pranzul trebuie sa fie alcatuit din paste cu sos de tomate. Seara se mananca 200 de grame de peste la gratar cu 3-4 linguri de legume asortate.

Micul dejun de sambata va fi alcatuit dintr-o cana de lapte cu cereale integrale. La pranz, o ciorba de vacuta si o friptura din piept de pui la gratar cu o salata verde.

Cina trebuie sa contina 200 de grame de muschi de vita la gratar cu 6 ciuperci fripte si o salata de muraturi, spune dr. Bilic.

Duminica, la micul dejun, vom manca doi crenvursti, o lingura de mustar si o felie de paine. La pranz se recomanda o ciorba de pui si o salata asortata cu o conserva de carne de ton.

La cina se mananca mozzarella cu o rosie, un cotlet de porc la gratar, 4 linguri de piure de cartofi si o salata de muraturi, conchide dr. Bilic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img