marți, 19 martie, 2024

Medicul Tudor Ciuhodaru: “Prima interventie cu robotul Mazor, cel mai performant robot in chirurgie spinala si neurochirurgie din lume, a fost realizata azi!”

Distribuie:

Publicat:

Toti pacientii pot beneficia de acum de toata aparatura noua si ultraperformanta de la Spitalul Clinic de Urgente prof. dr. Nicolae Oblu.” Prima interventie cu robotul Mazor (cel mai performant robot in chirurgie spinala si neurochirurgie din lume) a fost realizata azi!

Am dovedit ca se poate face medicina de inalta performanta si la noi. Pentru binele tuturor pacientilor din Iasi si din Romania vreau ca aceste demersuri reusite sa nu se opreasca aici.

In cateva cuvinte sunt 7 lucruri esentiale:
1. La Iasi se fac de azi operatii ca la Viena. Pacientii nu vor mai fi nevoiti sa se trateze in strainatate.
2. Robotul este unicat in tara si singurul din lume ca versiune.
3. Peste 6 milioane de pacienti vor putea benecia de aceasta noua facilitate medicala.
4. Pacientii cu patologie traumatica, tumorala, degenerative sau copiii cu deformari ale coloanei (precum scoliozele) vor beneficia de acest tip de interventii.
5. Interventia este minim invaziva, dureaza extrem de putin (chiar putin peste 1 minut) si este foarte precisa si extrem de sigura (previne erorile umane). 
6. Se reduce timpul de spitalizare (la 2-3 zile) iar perioada de recuperare este mult mai scurta.
7. Robotul Mazor X a costat 1,2 milioane de euro si a fost achizitionat cu sprijinul Consiliului Judetean si al Ministerului Sanatatii. Domnul presedinte Maricel Popa a sustinut acest proiect major pentru sanatatea iesenilor si nu numai. Banii au fost rambursati prin POR ca urmare a eforturilor conjugate ale specialistilor din Ministerul Sanatatii, Consiliului Judetean si a conducerii spitalului.

Retineti:
1. Avem acum in Iasi cea mai performanta aparatura si cei mai buni specialisti. (alaturi de Centrul de Neurochirurgie de la Viena).
2. Va reamintesc ca din 2017 Iasul are si cea mai moderna sala de operatii in domeniul neurochirurgiei si chirurgiei spinale din Sud Estul Europei. 
3. Concret medicii din spitalul nostru pot folosi acum in toate interventiile chirurgicale acest bloc operator inaugurat anul trecut la Spitalul Clinic de Urgenta ,,Prof. Dr. N. Oblu" din Iasi ce dispune de:a). cel mai avansat sistem de imagistica intraoperatorie la nivel mondial: O- Arm2; b). sistem de monitorizare neurofunctionala intraoperatorie NIM-Eclipse;c). masa de operatie radiotransparenta din fibra de carbon.
4. Cu ajutorul sistemului imagistic O-Arm2 pot fi operati pacientii cu traumatisme, infectii ale vertebrelor si discurilor sau tumori ale coloanei.
5. Operatiile sunt efectuate in conditii de maxima siguranta, atat pentru pentru pacient cat si pentru echipa medicala,
6. Costul pentru achizitionarea aparaturii, de un milion de euro, a fost suportat in mod egal de Spitalul Clinic de Urgenta „prof.Dr. N. Oblu“ si de Consiliul Judetean prin sprijinul major al domnului presedinte Maricel Popa.
7. Dotarea unitatii medicale cu un astfel de sistem de ultima generatie reperezinta inca un pas in demersul unei intregi echipe de transformare a Spitalului de Clinic de Urgente ,,Prof. Dr. N. Oblu" din Iasi intr-un centru de referinta pentru urgentele neurologice si neurochirurgicale si nu numai precum si de pregatire in domeniul medical.
8. 80 de medici din Romania si din strainatate au testat deja aceasta aparatura. 
9. Spitalul devine astfel un centru de pregatire europeana in aceasta tehnologie.
10. Pentru binele tuturor pacientilor din Iasi si din Romania vreau ca aceste demersuri reusite sa nu se opreasca aici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img