vineri, 26 aprilie, 2024

Membrii trupei Holograf, dezbracati si cu iepuri albi in poale pe coperta unui album de colectie

Distribuie:

Publicat:

In 1995 Holograf, una dintre cele mai cunoscute trupe rock din Romania, soca publicul cu lansarea unui album nou a carui coperta era mult prea indrazneata pentru acele vremuri. Toti membrii trupei apareau complet dezbracati in fotografia de coperta, iar in brate aveau fiecare cate un iepure alb.

Albumul ”Stai in poala mea” nu a fost printre cele mai apreciate ale trupei, dar a avut un succes de vanzari si datorita fotografiei de coperta. Pentru prima data artisti consacrati se lasau fotografiati in ipostaze mai speciale. Dan Bittman, Romeo Dediu, Tino Furtuna, Iulian Vrabete si Edi Petrosel apareau dezbracati, sezand fiecare pe scaun si cu cate un iepure alb in brate. Chiar si titlul albumului a fost conceput sa atraga.

Albumul contine opt piese, dar niciuna nu a devenit un hit, asa cum avea sa se intample trei ani mai tarziu cu mult mai cunoscuta ”Ti-am dat un inel”. In afara de melodia care da titlul albumului, pe acest disc se afla ”Ai o ora sa te distrezi”, ”O sa fie bine”, ”Banu-i ochiul dracului”, ”Mama”, ”Vise in buzunar”, ”Radio, radio” si ”Simona”.

Albumul in care Dan Bittman si colegii sai de trupa apar dezbracati pe coperta este insotit de un mesaj adresat fanilor, dar si iepurilor care au fost botezati cu numele membrilor trupei.
”Multumim iepurasilor Dan, Romeo, Tino, Edi si Mugurel fara de care n-am fi avut nici un haz. Iti multumim tie, cumparatorul acestui produs,…si mai stai in poala mea”

Controversata coperta a albumului este semnata de Iulian Vrabete (chitara bass) si Radu Leonte, iar fotografiile au fost realizate de George Chelemec, fotograful care a asigurat ilustratia pentru zeci de albume ale artistilor romani, de la Gabriel Cotabita, Angela Similea si pana la Floarea Calota sau Matilda Pascal Cojocarita.

In prezent, discul de vinil ”Stai in poala mea” a devenit o raritate si este cautat in special de colectionari. Pe piata libera un astfel de disc al trupei Holograf, pastrat in conditii bune, atat coperta albumului, cat si discul in sine, se vinde chiar si cu o mie de lei. Restul albumelor pe suport de vinil, semnate de aceeasi trupa, au preturi chiar si de zece ori mai mici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img