sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Membru CSM: Daca inregistrarea este adevarata, trebuie sa ne gandim la DEMITEREA Laurei Codruta Kovesi

Distribuie:

Publicat:

Magistratul Horatius Dumbrava considera ca scandalul referitor la inregistrarile de la Inspectia Judiciara (IJ) “dinamiteaza” increderea cetatenilor in justitie, acesta spunand ca este “inadmisibil” ca magistratura sa dea astfel de exemple negative. 

“Daca inregistrarea e reala, iar inspectorul judiciar, doamna Focica, se plange sefului de o imixtiune intr-un control pe care-l efectua, ce a facut acest sef timp de doua luni, sesizat fiind cu o astfel de incalcare grava a dispozitiilor legale? Pentru ca legea e foarte clara: este abatere disciplinara imixtiunea in activitatea unui procuror. (… ) Sau poate acest sef a facut, si nu stim noi in lipsa unei transparente a activitatii Inspectiei, un proces verbal in 4 iulie in care a consemnat faptul ca un subordonat s-a prezentat la el si, pe baza a ce i s-a relatat, s-a sesizat din oficiu. Da, asta ar avea relevanta: este legal si procedural”, mai scrie Dumbrava in postarea citata. 

Totodata, magistratul spune ca, daca imixtiunea reclamata este adevarata, atunci, pe langa cercetarea disciplinara ce trebuie declansata imediat fata de Kovesi, despre care presa a relatat ca ea ar fi facut presiuni asupra Mihaelei Focicarevocarea din functia de conducere a acesteia este “una din optiunile care trebuie luata in considerare foarte serios”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img