vineri, 19 aprilie, 2024

Mercedes furat din Norvegia descoperit de politistii de frontiera galateni

Distribuie:

Publicat:

Politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati au depistat un autoturism marca Mercedes Benz ce figura in bazele de date ca fiind furat din Norvegia.

Pentru valorificarea unor informatii, cu privire la faptul ca un barbat, domiciliat pe raza judetului Galati, are preocupari in sfera traficului cu autovehicule furate, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati au organizat o actiune specifica in zona de competenta.

Astfel, in data de 28 noiembrie , politistii de frontiera l-au identificat si oprit in trafic, pe o artera din municipiul Galati, pe galateanul Petru L., in varsta de 30 de ani, despre care detineau informatii ca achizitiona mijloace de transport de pe teritoriul Norvegiei, fara a le plati integral contravaloarea, dupa care le aducea in Romania. Acesta conducea un autoturism marca Mercedes Benz, inmatriculat in Bulgaria. In urma verificarilor in bazele de date, lucratorii nostri au stabilit faptul ca autoturismul figureaza ca fiind furat din Norvegia, in acest sens fiind emisa o alerta de catre autoritatile norvegiene.

De asemenea, la cercetari s-a stabilit ca tanarul este fiul lui Maricel L., in varsta de 52 ani, cercetat de politistii de frontiera galateni pentru savarsirea infractiunii de tainuire, dupa ce in data de 27 noiembrie a.c., a fost depistat la volanul unui autoturism marca Toyota Prius Plus, ce figura ca fiind declarat furat tot din Norvegia.

In legatura cu cele constatate, conducatorul auto a declarat ca a cumparat ambele autoturisme din Norvegia si nu avea cunostinta despre faptul ca acestea figurau ca fiind furate.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

Autoturismul marca Mercedes, in valoare de 113.450 lei, a fost indisponibilizat la sediul Politiei de Frontiera in vederea continuarii cercetarilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img