miercuri, 24 aprilie, 2024

Mesaj cu talc pentru politicieni, de Ziua Constitutiei Romaniei

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, Valer Dorneanu, a declarat vineri ca la baza reformei statului si a intregii societati romanesti stau legile adoptate in spiritul si cu respectarea prevederilor Constitutiei.

"Nu trebuie sa uitam ca la baza reformei statului si a intregii societati romanesti stau legile adoptate in spiritul si cu respectarea prevederilor Constitutiei. In acest sens, o sarcina deosebita revine puterii legiuitoare (…), o actiune dificila o are si Executivul in punerea in aplicare a legilor, dar o laborioasa activitate ii revine CCR in exercitarea rolului sau de garant al suprematiei Constitutiei. Cu totii (…), in considerarea principiului colaborarii loiale, suntem datori sa respectam cartea noastra fundamentala, sa o aparam", a afirmat Dorneanu, la un eveniment organizat de CCR cu prilejul Zilei Constitutiei Romaniei. 

El a facut si un scurt istoric al evolutiei Legii fundamentale, subliniind rolul pe care aceasta l-a avut in societate si organizarea statului. 

"Aniversarea anuala a Constitutiei reprezinta, pe de o parte, dovada respectului pe care autoritatile si institutiile publice, dar si cetatenii il acorda, iar, pe de alta parte, se constituie intr-un veritabil indemn in apararea si pastrarea valorilor consacrate la nivel constitutional, un indemn cu atat mai actual cu cat Constitutia, desi foarte mult invocata, inregistreaza contestari", a mentionat seful CCR, potrivit AGERPRES.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img