vineri, 19 aprilie, 2024

Mesajul husencei Cristina Tunegararu pentru toti elevii. “Dacă vi se întamplă o nedreptate”

Distribuie:

Publicat:

"Dacă vi se întâmplă o nedreptate, dacă adulții sunt agresivi cu voi, dacă sunteți implicați sau sunteți martori la întâmplări indecente, nepermise, nepotrivite la școală și nu vă ajută nimeni, spuneți părinților, filmați. Pentru că școala pare să fi uitat de menirea ei de a proteja copiii și a croit regulamente prin care se protejează doar pe sine: elevii să nu vină cu telefon la școală, clasele să nu fie supravegheate video.

Educația românească nu poate fi o ruletă, în care sunt aruncați copiii și numai cine trage lozul câștigător iese nevătămat. Voi puteți trata clandestin sistemul de educație bolnav. Pentru că frica de consecințe trebuie să fie reală și să modifice comportamentele dăunătoare, anormale ale adulților față de copii.

Voi încheia cu o scurtă poveste. Când, la începutul clase a VI-a, profesorul de fizică a pălmuit copii în fața clasei, la catedră, am încremenit în bancă. Pe motiv că nu sunt frumoase caietele lor. Mă uitam cu groază la caietul meu; nu era liniat frumos, cu două linii, uitasem să pun data, să subliniez titlul cu roșu, așa cum se cerea, și scrisul meu era mare, lăbărțat. Așteptam cu ochii sub bancă să fiu chemată și eu la catedră. Greșeala era chiar acolo în fața ochilor mei și pedeapsa se dădea în fața clasei. Ani întregi nu am înțeles nimic din ce se preda la fizică, am învățat formule pe dinafară, cum să-mi înghit frica și am detestat fizica. Mult mai târziu, în liceu, am aflat cât de interesantă e fizica. 
Vouă să nu vă fie frică, aveți alături o lume întreagă gata să vă ajute." a scris Cristina Tunegaru pe contul personal de facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img