marți, 19 martie, 2024

Mesajul ministrului Justitiei: NU RETRAG ordonantele!. Iohannis trunchiaza!

Distribuie:

Publicat:

Guvernul nici nu vrea sa auda de retragerea Proiectelor de Ordonante de urgenta care au scos lumea in strada in ultima saptamana. Ministrul Justitiei ii transmite presedintelui Klaus Iohannis ca nu va retrage aceste proiecte care ar fi foarte necesare si deci dupa o dezbatere publica si o eventuala corectare a lor se va merge pe adoptarea lor in cadrul guvernului:

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a spus sambata, la Antena 3, referindu-se la scandalul gratierii, ca presedintele Iohannis trunchiaza, iar el a spus ferm ca nu va retrage acest proiect de ordonanta de urgenta.

”Mesajul lui Klaus Iohannis este clar pentru mine, trebuie sa avem o dezbatere transparenta. Nu putem ramane impasibili la situatia din penitenciare”, a declarat ministrul Justitiei, Florin Iordache, sambata, la o Editie speciala de la Antena 3, dupa ce seful statului a cerut retragerea proiectelor referitoare la gratierea si modificarea Codurilor penale.

Totusi, seful de la Justitie s-a aratat ferm in a nu retrage aceste ordonante.

”Eu, ca ministru al Justitiei, in niciun caz nu voi retrage aceste proiecte (gratierea si amnistia – n.r.). La Ministerul Justitiei sunt multe puncte de vedere de completare a proiectului care vizeaza gratierea. Nu putem sa stam cu niste proiecte in sertare si sa asteptam proiecte-minune”, a adaugat ministrul Justitiei.

Guvernul va da un raspuns la solicitarea presedintelui Iohannis privind retragerea proiectelor referitoare la gratierea si modificarea Codurilor penale la intoarcerea premierului Sorin Grindeanu in tara, a spus zilele trecute Iordache.

Ministrul Justitiei, Florin Iordache a declarat miercuri ca Romania trebuie sa dea o lege a gratierii de care ar putea beneficia aproximativ 2.500 de persoane.

“In acest moment, gradul de incarcare la nivelul penitenciarelor din Romania este peste 150%. Romania, in luna mai, este sub imperiul unei decizii CEDO care ne poate obliga, datorita faptului ca in cele 40 de penitenciare si locuri de detinere, in toate aceste 40 de locuri, exista hotarari de condamnare a Romaniei pentru relele tratamente si pentru conditiile inumane pe care le au acesti oameni. Romania nu poate face peste noapte sa acopere cele aproape 9.000 de locuri cat avem in acest moment excedent de detinuti in aceste locuri de detinere”, a precizat Florin Iordache, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Ministrul Justitiei a adaugat ca in astfel de conditii Guvernul poate veni cu un act normativ privind gratierea care sa nu vizeze faptele penale grave.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img