vineri, 19 aprilie, 2024

Mesajul Papei Francisc pentru toti credinciosii inainte de Craciun

Distribuie:

Publicat:

Crestinii ar trebui sa se gandeasca la adevarata semnificatie a Craciunului, a spus duminica papa Francisc la debutul manifestarilor catolice care se desfasoara timp de o saptamana inaintea sarbatorii Nasterii Domnului Iisus Hristos, scrie agentia DPA.

”Duminica urmatoare va fi Craciunul. In saptamana care incepe, va rog, haideti sa incercam sa gasim un moment in care sa ne oprim, sa pastram liniste in jurul nostru si sa ne imaginam pe Fecioara Maria si pe Sfantul Iosif in drumul lor catre Betleem”, a spus papa Francisc in mesajul duminical Angelus. ”Imaginati-va calatoria lor, greutatile lor, dar in acelasi timp si bucuria lor, anxietatea de a gasi un loc unde sa stea, ingrijorarea lor si asa mai departe. Sa incercam sa traim adevaratul Craciun, Craciunul lui Iisus”, a mai spus suveranul pontif.

Reprezentantii bisericii catolice au criticat deseori intensificarea comercializarii Craciunului, care este de asemenea o sarbatoare laica pe care cei multi o asociaza cu achizitionarea cadourilor pentru a fi oferite in schimbul celor primite de la ceilalti sau cu mesele mari in familie.

In 2011, predecesorul actualului papa Benedict al XVI-lea a declarat in timpul liturghiei din ajunul Craciunului: ”Sarbatoarea Craciunului a devenit mai degraba una comerciala, ale carei lumini stralucitoare ascund misterul umilintei lui Dumnezeu, care la randul sau ne cere sa fim umili si simpli”.

Papa Francisc, care a implinit sambata 80 de ani, a multumit tuturor oamenilor si institutiilor care i-au transmis urari cu prilejul zilei sale de nastere. In timp ce suveranul pontif a vorbit de la fereastra cabinetului sau, multimea adunata in Piata Sfantul Petru i-a strigat: ”Multi ani sa traiasca papa”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img