sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Mesajul Patriarhului Daniel de Paste: Suntem chemati sa aratam lumina, pace si bucurie in familie

Distribuie:

Publicat:

In zilele sarbatorilor pascale, romanii sunt chemati sa arate pace si bucurie in familie si in societate prin ajutorarea celor bolnavi, pe orfani, pe batrani, pe saraci si pe cei care sunt insingurati si intristati, se arata in mesajul Patriarhului Daniel de Paste.
“Sarbatoarea Invierii sau Sfintele Pasti reprezinta biruinta lui Hristos asupra pacatului, asupra Iadului si asupra mortii, prin urmare, Sfintele Pasti sunt sarbatoarea vietii vesnice, a luminii vesnice si a bucuriei vesnice in iubirea Preasfintei Treimi. De aceea, in noaptea de Pasti si in toata perioada pascala, timp de 40 de zile, cantam troparul «Hristos a inviat din morti, cu moartea pe moarte calcand si celor din morminte, viata daruindu-le». De asemenea, cantam «Acum toate s-au umplut de lumina, si cerul si pamantul si cele de sub pamant sau sa se veseleasca cele ceresti si sa se bucure cele pamantesti ca a facut biruinta cu bratul Sau, Domnul»”, transmite Patriarhul Daniel, intr-un mesaj adresat romanilor.
Patriarhul Bisericii Otodoxe Romane spune ca, in aceste zile, trebuie sa ne indreptam atentia catre familie, insa sa nu-i uitam pe cei mai necajiti.
“In aceste zile de lumina, pace si bucurie primite de la Hristos Domnul, suntem chemati sa aratam lumina, pace si bucurie in familie, in societate, mai ales, ajutand pe cei bolnavi, pe orfani, pe batrani, pe saraci si pe cei care sunt insingurati si intristati. Sa nu uitam nici pe romanii care se afla printre straini si sa ii purtam in rugaciunile si in iubirea noastra. Cu prilejiul Sfintelor Pasti, va adresam tuturor, doriri de sanatate si bucurie, pace si mantuire impreuna cu salutul pascal «Hristos a inviat!»”, a mai spus Patriarhul Daniel.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img