vineri, 29 martie, 2024

Mesajul prefectului judetului Vaslui, Isabel Bogdan, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei

Distribuie:

Publicat:

Se implinesc 98 de ani de cand la Alba Iulia, in ziua de 1 Decembrie 1918 s-a desavarsit, intr-o atmosfera inaltatoare, cel mai insemnat act din istoria milenara, dramatica si eroica a poporului roman.

A fost momentul cand intr-o atmosfera de vibranta insufletire patriotica, Marea Adunare Nationala a votat in unanimitate istorica realizarea statului national unitar roman. A fost ziua in care visul de veacuri al neamului romanesc de a trai intr-o singura tara s-a implinit.        

 De Ziua Nationala ne aducem de fiecare data aminte si ii omagiem pe toti cei care au contribuit si s-au jertfit pentru realizarea acestui maret tel si care nu si-au pus niciodata interesele personale in fata intereselor natiunii romane. Cei care au infaptuit Unirea ne-au invatat ce inseamna solidaritate, daruire, curaj si mai ales modestie.

Faptul ca, de aproape 2000 de ani, suntem mereu aici si mereu aceiasi, nedoborati de viforul istoriei ce a incercat sa zadarniceasca ctitorirea edificiului nostru national, spune multe despre poporul nostru si despre ceea ce el poate reprezenta in istorie.

Nu ne-am dorit niciodata sa fim aparatori ai intregii Europe, nu ne-am luptat pentru a fi eroi, nu am fost ospitalieri doar pentru a-i impresiona pe cei ce au venit in pace, ci, pur si simplu, asa suntem noi, romanii.

Trebuie sa promovam simbolurile si valorile noastre pentru ca acestea ne asigura identitatea si ne dau sentimentul ca apartinem acestor locuri.

 De Ziua noastra Nationala va doresc tuturor sa privim in urma cu dorul pentru martirii neamului nostru, sa traim un prezent pe care, dupa atatea veacuri, il putem plasmui dupa vrerea noastra, ca, mai departe, sa putem construi un viitor asemenea unui vis frumos, numit Romania!

               La multi ani dragi vasluieni, la multi ani Romania!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img