joi, 18 aprilie, 2024

Mesajul primarului comunei Vetrisoaia, Corneliu STINGA, cu ocazia Zilei de 1 Decembrie

Distribuie:

Publicat:

“Dragi cetateni ai comunei Vetrisoaia…

 Am emotii mari in momentul acesta, am emotii mari nu datorita fricii de a vorbi in fata domniilor voastre, ci am emotii datorita importantei evenimentului. Ma simt onorat sa fiu in fata dumneavoastra si sa va vorbesc in calitate de primar al acestei comune. Multumesc voua pentru ca ati investit incredere in mine si sa speram la bunul Dumnezeu o sa ne ajute sa facem lucruri bune pentru acest colt de tara.

Ieri am sarbatorit ziua nationala a crestinismului ortodox romanesc, ziua Sfantului Apostol Andrei, o zi cu o insemnanate speciala pentru noi toti. Se spune   despre Sfantul Apostol Andrei ca a fost stapanul animalelor salbatice, ca a fost cioban si ca, datorita credintei sale, de turma lui nu s-a atins nici un lup. Aceeasi poveste spune ca cei care nu respectau sarbatoarea inchinata Sfantului Apostol Andrei, isi gaseau turmele atacate de lupi.  ASTAZI sarbatorim ziua nationala a poporului roman. Pentru cei tineri prezenti sa stiti ca tara noastra a trecut prin momente grele, pentru ca eu sa pot sa va vorbesc in fata voastra, pentru ca noi sa ne strangem in zi, pentru ca fiecare dintre noi sa avem o sansa la o viata mai buna.  Sa o respectam cu cinste si cu gandul ca aceast tara trebuie sa mearga INAINTE.

Parintii mei m-au invatat ca o tara bogata nu este o tara cu multe averi pamantesti, ci mai degraba, o tara bogata este o tara cu cetateni sanatosi si pe deasupra si educati.  Am observat ca pentru toate acestea societatea civila, de la primarie pana la prefectura, de la omul simplu pana la cel mai important om si de la biserica pana la scoala  din localitate, TOATE trebuie sa lucreze intr-un tel comun si un obiectiv importanta pentru toti.

 Vedem la politicieni  ne zic ca avem o tara dezvoltata in contextul in care nu avem minima decenta a unei tari dezvoltate, APA CURENTA , CANALIZARE si ASFALT.  Copiii acestei comune trebuie sa aiba toate aceste lucruri pentru a deveni viitori piloni ai acestei localitati si ai societatii romanesti.  Sunt multe lucruri de facut si de imbunatatit, dar cu sprijinul lui Dumnezeu si mai ales prin contributia fiecarui suflet al acestei comune se vor face toate. Un sfant parinte spunea ca in viata cel mai important este sa avem RABDARE, RABDARE si iar RABDARE, iar cand credem ca e de ajuns,  sa o luam de la capat.

Timpul este pretios pentru noi toti si nu vreau sa va retin foarte mult…

De 1 Decembrie urez tuturor cetatenilor ai acestei comune, un la multi ani calduros. Un la multi ani sa ajunga si peste hotare persoanelor dragi noua plecate la munca pentru o viata mai buna. Sa nu-i uitam pe cei in suferinta si pe cei care au nevoie de sprijinul nostru.

De 1 Decembrie acum ceva ani in urma, fratii nostri au luptat pentru un tel, pentru o idee nobila. Astazi, sa luptam si noi pentru cea ce insemana principiile adevarate ale acestei tari si ale unei bune educatii. Sa nu uitam de DRAGOSTE, IUBIRE, RESPECT fata de cel de langa noi, si sa nu uitam de faptul ca suntem ROMANI in aceasta tara saraca-bogata.

ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU. NUMAI BINE. “Corneliu STINGA

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img