marți, 19 martie, 2024

Meseria platita cu 2.500 de euro in Romania, dar la care nu exista candidati! Jobul poate fi facut de oricine

Distribuie:

Publicat:

Desi pare greu de crezut, in Romania este greu sa gasesti un angajatpentru acest tip de munca platit cu 2.500 de euro. Job-ul nu presupune implicatii majore, ci il poate face oricine are 18 ani impliniti. Este vorba de meseria de tractorist, una dintre cele mai cautate, dar si mai bine platite meserii din Romania. Spre exemplu, la Stefanesti, langa Bucuresti, zeci de tineri invata mecanica agricola si viseaza sa ajunga sa lucreze pe 2.500 de euro in fiecare luna.

Cursul de formare pentru meseria de tractorist dureaza trei luni, perioada in care baietii si fetele inscrise invata cum sta treaba cu utilajele agricole. Pe langa asta, ei deprind cunostinte despre insamantare, recoltare, intretinerea culturilor.

"Programul este zi lumina. Atata timp cat iti permite vremea, poti sa lucrezi non-stop. Perioadele de pauze sunt cele in care nu iti permite timpul sa faci lucrarile la zi. In agricultura, lucrarile trebuie sa le faci in perioada optima, in intervalul 6 dimineata – 10 seara", a declarat Catalin Baicu, cursant la specializarea tractorist, pentru cei de la Libertatea. Salariile in acest domeniu pornesc de la 1.000 de euro si merg pana la 2.500 de euro, bani pe care ii incaseaza angajatul care are experienta in a manui tractorul si utilajele agricole. 

CITESTE SI: Iesenii investesc sute de mii de euro in parcurile din mediul rural

Unul dintre programele de finantare cu fonduri europene disponibile iesenilor a atras beneficiari anul trecut

Desi au fost depuse 8 proiecte prin care se solicita finantarea, doar doua dintre acestea au fost selectate de catre Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). Proiectele au fost depuse in cadrul submasurii 6.4-Crearea de activitati neagricole. Burdujan Loredana, din comuna Alexandru Ioan Cuza, va investi 200.000 de euro in Achizitia de echipamente pentru parc de distractii mobil.

De asemenea, intreprinderea individuala Iliescu Oana Maria isi va dezvolta afacerea prin prestarea de servicii aferente activitatilor recreative cu 150.000 de euro, bani nerambursabili. Submasurile 6.4, dar si 6.2, care vizeaza dezvoltarea de activitati neagricole din mediul rural, au fost printre cele mai accesate programe de catre ieseni anul trecut.

Astfel, in cadrul celor doua submasuri din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 au fost depuse 47 de cereri de finantare in valoare de 5 milioane de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img