marți, 19 martie, 2024

Messi paraseste selectionata Argentinei

Distribuie:

Publicat:

Starul fotbalului mondial Lionel Messi si-a anuntat retragerea din selectionata Argentinei, la doar 29 de ani, dupa infrangerea suferita la loviturile de departajare in fata reprezentativei statului Chile (2-4), in finala turneului Copa America 2016.

“Selectionata este un capitol incheiat pentru mine. Este a patra finala pe care am pierdut-o cu nationala Argentinei, a treia consecutiva”, a explicat Messi, referindu-se la esecurile suferite cu nationala “albiceleste” in finalele Cupei Mondiale 2014 si Copa America 2015 si 2016.

“Este un moment dur pentru mine si pentru intreaga echipa, este foarte dificil. Mi-as fi dorit atat de mult sa aduc un titlu de campion in Argentina, iar acum plec fara sa fi reusit acest lucru”, a explicat atacantul-vedeta al lui FC Barcelona in fata jurnalistilor.

“Am facut tot ceea ce am putut, dar nu e pentru mine. Am pierdut inca o finala, tot la loviturile de departajare (la fel ca la editia din 2015 — n.red), iar acest lucru m-a afectat foarte tare”, a adaugat el.

Lionel Messi a cucerit tot ceea ce se putea castiga cu echipa sa de club, FC Barcelona, insa nu a reusit sa ofere niciun trofeu selectionatei Argentinei, al carei ultim titlu important dateaza din 1993.

In finala disputata duminica la East Rutherford, in apropiere de New York, starul argentinian nu a putut sa iasa din marcajul foarte agresiv al chilienilor. In plus, el a ratat si primul penalty al Argentinei la loviturile de departajare.

La Copa merica 2016, Messi a marcat in total cinci goluri, ceea ce i-a permis sa devina cel mai bun marcator din istoria selectionatei tarii sale, cu un total de 55 de reusite, una in plus fata de fostul atacant Gabriel Batistuta.

El a disputat duminica al 112-lea sau meci in tricoul Argentinei, la aproape 11 ani de la debutul in nationala tarii sale, in august 2005, la varsta de 19 ani.

AGERPES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img