luni, 18 martie, 2024

METEO ALERT: Cod galben de vremea rea la Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă mai multe avertizări de ploi abundente, ce se vor semnala până duminică seară în mai multe regiuni din țară.

Astfel, de sâmbătă, de la ora 17.00, și până duminică la 21.00, aproape jumătate de țară va fi sub atenționare cod galben, unde se va semnala, pe arii relativ extinse, instabilitate atmosferică accentuată.

„Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (16 iunie) și până în seara zilei de duminică (17 iunie) în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte, temporar se vor semnala averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40… 50 l/mp”, precizează ANM în avertizare.

De sâmbătă seara, de la ora 21.00, și până duminică seara la aceeași oră, în patru județe din partea de nord a Moldovei vor fi cantități de apă însemnate, regiunea fiind vizată de o atenționare cod portocaliu.

„În județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși pe arii extinse 40 l/mp și local 60…70 l/mp”, spun meteorologii, scrie hotnews.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img