joi, 28 martie, 2024

METEO: Cum va fi vremea in urmatoarele zile

Distribuie:

Publicat:

Vreme insorita si mai calda ca vineri gasim si in jumatatea nordica a Moldovei. Vineri au fost temperaturi cuprinse intre 22 si 25 de grade, sambata se pot atinge si 30 de grade la Iasi.

Aerul cald ajunge si in nordul Transilvaniei si prin Maramures. Si pe aici va fi vreme buna, cu temperaturi in crestere semnificativa fata de vineri.

Situatia nu este la fel de buna in vestul tarii. Aici o sa ploua temporar si atmosfera va fi destul de schimbatoare. Chiar si asa, temperaturile pot sa creasca usor fata de vineri. La noapte, norii se risipesc.

In tinuturile centrale, vremea se face mai calda; prindem si cateva ore cu soare, dar la noapte este posibil sa ploua.

Ploi si vreme schimbatoare asteptam si in cea mai mare parte a Olteniei. Temperaturile scad in vestul provinciei, dar ajung la 30 de grade in zona Ramnicu Valcea.

In Muntenia, vremea se anunta frumoasa si neobisnuit de calda. In Lunca Dunarii se pot inregistra si 33 de grade. Pe seara si la noapte este posibil sa ploua.

In Bucuresti, cam aceeasi situatie. Vremea calda continua. Sambata se mai incalzeste putin, se ating 32 de grade si vor mai fi rabufniri ale vantului. Pe seara cresc sansele de averse, barometrele raman la valori modeste.

La munte, in aceasta dimineata prindem cateva ore insorite, dar dupa pranz o sa ploua local, intai in Apuseni si in Muntii Banatului, apoi si in restul zonelor. Vantul prinde putere si temperaturile cresc fata de vineri.

Pe litoral, sambata se anunta o zi excelenta pentru plaja cu temperaturi de pana la 25 de grade Celsius. In apa marii se vor inregistra cel mult 21 de grade, vantul va sufla moderat iar pe timpul noptii e posibil sa vina averse cu fenomene electrice.

In zona Bucurestiului, vremea calda continua. Sambata se incalzeste inca putin, se ating 31-32 de grade si vor mai fi rabufniri ale vantului. Pe seara cresc sansele de averse, barometrele raman la valori modeste.

Luni, nu se racoreste, ci dimpotriva. Aerul se incinge mai tare, norii nu prea apar si temperatura ajunge la 33 de grade la umbra.

Marti, arsita se inteteste. Vor fi 34 de grade la umbra, soare si atmosfera de cuptor la amiaza.

La munte, in aceasta dimineata prindem cateva ore insorite, dar dupa pranz o sa ploua local intai in Apuseni si in Muntii Banatului, apoi si in restul zonelor. Vantul prinde putere si temperaturile cresc fata de ieri.

Duminica, ploile se raresc, va fi vreme buna in ansamblu si vantul va imprastia treptat norii.

Luni se anunta cer senin si o incalzire perceptibila, vant insistent si ceva ploi in masivele vestice la finalul noptii de luni spre marti.

Ca urmare, ziua de marti aduce aer rece si averse in masivele vestice si sud-vestice. In restul zonelor montane va fi in continuare soare si neobisnuit de cald.

La mare, desi sezonul este la final, vremea parca ne face in ciuda si ramane calda si frumoasa. Sambata: program prelungit de plaja, dar si ceva nori de ploaie pe timpul noptii.

Multe ore cu soare prindem si duminica temperaturile mai urca putin si briza se mentine activa.

Vreme insorita va fi si luni, dar vantul prinde putere si maximele pierd cateva grade prin statiuni.

Marti se face si mai cald, cerul ramane senin si vantul va mai avea rabufniri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img