marți, 19 martie, 2024

METEO : Sambata va ploua in mare parte din tara, iar de duminica vremea se va incalzi

Distribuie:

Publicat:

Ploile vor afecta mai mult de jumătate din ţară, sâmbătă. De duminică, vremea se va încălzi, iar precipitaţii vor mai cădea doar izolat, în zonele montane, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

“Sâmbătă, în sudul, centrul şi estul României, precum şi în zonele montane, vremea va fi instabilă şi răcoroasă, cu temperaturi maxime cuprinse între 16 şi 25 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 4 grade Celsius, în estul Transilvaniei şi 15 grade Celsius în nordul litoralului. Pe parcursul zilei de sâmbătă, vor fi înnorări temporar accentuate, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil şi cu vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi, în unele zone, 20 de litri pe metrul pătrat şi se menţin condiţiile de grindină”, a declarat, pentru Mediafax, meteorologul de serviciu al ANM, Oana Păduraru.

În restul ţării, cerul va fi variabil şi doar izolat se vor înregistra înnorări de scurtă durată.

Reprezentanţii ANM spun că, în aceste zone, valorile termice se vor apropia de cele normale pentru ultima decadă a lunii mai.

“Duminică, vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi. Cerul va fi mai mult senin, iar după-amiaza şi seara vor mai fi înnorări în partea de sud a ţării, precum şi la munte. Vor mai fi unele zone unde vor cădea ploi, dar vor fi de scurtă durată. În partea de est şi de sud-est a ţării, se vor înregistra unele intensificări ale vântului, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 27 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi între 4 şi 14 grade”, a completat Oana Păduraru.

În zonele joase, seara şi dimineaţa este posibil să se producă ceaţă.

“În Bucureşti, sâmbătă va fi o vreme instabilă şi răcoroasă. Ziua vor mai fi înnorări temporare, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, iar temperatura maximă va fi de 19-20 de grade Celsius, iar minima va fi de 12 grade Celsius. Duminică, în Capitală vremea va fi în general frumoasă, condiţiile de ploaie vor fi reduse, iar valorile termice vor fi mai ridicate puţin. Ne aşteptăm la o maximă de 23-24 de grade Celsius şi o minimă de 10-12 grade”, a precizat reprezentantul ANM.

Totodată, hidrologii avertizează că până pe 27 mai, ora 24:00, pe râurile din bazinele hidrografice Motru, Gilort, Olt, Argeş, Ialomiţa şi Buzău se pot înregistra inundaţii locale.

În cazul în care se vor produce inundaţii, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că sunt mobilizaţi şi pregătiţi să intervină peste 1.200 de pompieri la nivelul întregii ţări. Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img