vineri, 19 aprilie, 2024

Meteorologii anunta o IARNA GREA

Distribuie:

Publicat:

La final de toamna, vremea ne ofera acelasi peisaj mohorat si rece. Meteorologii anunta ploi, frig si ninsori, iar prognoza pe urmatoarele 3 luni nu aduce vesti bune. Specialistii de la Centrul European de Prognoza stimeaza ca in noiembrie temperaturile vor fi apropiate de cele normale in majoritatea regiunilor, iar valori usor mai ridicate ar putea aparea numai prin sud si sud-est.

In schimb, precipitatiile vor fi mai abundente fata de cele potrivite perioadei, in vestul, nordul, nord-estul, centrul si sud-vestul tarii. La munte vor predomina ninsorile. Decembrie vine cu temperaturi maxime sub 10 grade Celsius in cea mai mare parte a tarii si preponderent negative noaptea. Usor mai cald va fi tot prin sud si sud-est. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) estimeaza cantitati mai importante de precipitatii, in general mixte, mai ales in centru si in sud. In ianuarie, cea mai rece luna a anului nu se dezminte nici de aceasta data.

Se anunta temperaturi chiar sub cele normale vor fi in regiunile nordice, nord-vestice si centrale, iar in depresiuni se vor inmulti noptile geroase. Precipitatiile, preponderent sub forma de ninsoare vor cadea in cantitati importante in cea mai mare parte a tarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img