vineri, 19 aprilie, 2024

Metoda corecta pentru a fierbe ouale de Paste cu galbenus tare

Distribuie:

Publicat:

Inainte de vopsire pentru a fi puse pe masa de Paste, trebuie sa ne asiguram ca ouale sunt fierte in mod corect. Tinand cont ca proteina din albusul de ou devine solida la o temperatura cuprinsa intre 61°C si 65°C, este recomandat sa urmam pasii corecti.

Fierberea unui ou cu un galbenus perfect este diferita in functie de marime, de temperatura apei si de intensitatea focului. Proteina din albusul de ou devine solida la o temperatura cuprinsa intre 61 si 65°C, in timp ce proteina din galbenusul de ou nu se solidifica decat intre 66°C pana la 70°C.

Metoda corecta pentru fierberea oualor:

1. Scoate ouale din frigider cu 10-15 minute inainte de a le pune la fiert pentru ca temperatura lor sa aiba timp sa ajunga cat mai aproape de cea a camerei.  

2. Puneti ouale intr-un vas adaugand suficienta apa incat sa le acoperiti.  

3. Puneti-le la fiert si lasati-le pana ce apar bule. 

4. Lasati-le in vasul acoperit 12-15 minute. A.D.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img