joi, 25 aprilie, 2024

Metoda inedita pe care profesorii australieni o folosesc pentru a-i convinge pe copii sa-si petreaca timpul in aer liber

Distribuie:

Publicat:

Cadrele didactice dintr-un orasel australian au gasit o metoda inedita de a creste entuziasmul copiilor pentru petrecerea timpului in aer liber, insa nu la fel de incantati au fost parintii. O data pe saptamana, elevii de la o scoala primara din Austria au zi de joaca afara, principala activitate prin care acestia au fost atrasi fiind saritul in noroi. Incurajati chiar de catre profesori, copiii au voie sa se murdareasca atat cat doresc. Conducerea scolii a propus aceasta initiativadin dorinta de a creste interesul celor mici pentru petrecerea timpului in aer liber, scrie abc.net.au Iesiti la joaca alaturi de copii, preofesorii  ii incurajeaza sa topaie si sa se rostogoleasca in mocirla.

„Tot mai multi copii petrec tot mai mult timp in casa si consecintele sunt cu adevarat ingrijoratoare. Cred ca beneficiile de a-i scoate pe cei tineri afara, dovezi clare din intreaga lume ale beneficiilor jocurilor in aer liber si ale educatiei in mijlocul naturii“, spune Dr Janet Dyment, expert in educatie, potrivit adevarul.ro. Specialistii australieni care au initiat programul spun ca acest mod de interactiune ii ajuta inclusiv pe dascali sa castige increderea copiilor si sa le observe mai usor abilitatile pe care le-ar fi putut trece cu vederea in clasa. Singurii nemultumiti ar putea fi parintii care isi vad odraslele murdare din cap pana in picioare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img