vineri, 19 aprilie, 2024

Metoda inedita prin care ne putem creste imunitatea iarna

Distribuie:

Publicat:

Esti foarte obosit desi dormi suficiente ore pe noapte si aparent fara un motiv serios simti ca moralul tau este la pamant?

Imunitatea scazuta este una dintre cele mai mari probleme in aceasta perioada, astfel ca este cazul sa te indrepti catre vechile leacuri ale bunicii ce te puneau in trecut pe picioare si te mentineau puternic si sanatos.

De o imunitate precare se pot plange cel mai des copii, varstnici, persoanele cu dependente de alcool sau tutun si inclusiv cele supraponderale. Adesea, stilul de alimentatie deficitar, stresul, lipsa somnului, a activitatilor fizice duc la surmenaj, iar imunitatea devine din ce in ce tot mai vulnerabila.

Medicul balneolog Suzana Pretorian recomanda aplicateterapii specifice de crestere a imunitatii: inhalatii cu apa sarata, bai in apa sarata si impachetari cu namol, conform descopera.ro. 

1. ”Inhalatiile cu apa sarata concentrata extrasa din Lacul Ursu au efect protector atat general, cat si local, direct asupra principalei cai de infectie in sezonul rece: aparatul respirator. Ele cresc nivelul de imunoglobuline A la nivelul mucoaselor respiratorii si este indepartata histamina responsabila de alergizare din celulele bronsice. Aerosolii nazali vizeaza in special caile aeriene superioare (pentru rinite, sinuzite, faringo-laringite, amigdalite cronice), in timp ce pulverizatiile la camera au efect mai ales asupra cailor aeriene inferioare (bronhii, plamani).”, adauga dr. balneolog Suzana Pretorian.

2. O alta procedura foarte utila in procesul de crestere a imunitatii consta in bai in apa sarata concentrata si calda, de 1-2 ori pe zi, in sedinte de cate 10-30 minute.

3. Cea de-a treia procedura menita sa creasca imunitatea consta in aplicatii de namol, cate 1 sedinta pe zi sau la 2 zile.

Prezenta unor infectii acute, simptomatice, recente (amigdalita, bronsita, infectii urinare, cistite, anexite, etc.) sau in momentul sejurului  in centrul de tratament, dar si imediat dupa terminarea unui tratament antibiotic, contraindica aceste terapii. Este momentul in care imunitatea  lupa cu un anumit agent infectios. De aceea, imunitatea nu ar aputea sa fie crescuta, ci dimpotriva, ar  fi slabita de solicitarea concomitenta prin terapiile de mai sus. in plus, infectiile s-ar agrava sau ar recidiva.

A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img