marți, 19 martie, 2024

Metoda Meer: este posibil să slăbești datorită creierului tău?

Distribuie:

Publicat:

Metoda Meer-slăbești datorită creierului. Această abordare comportamentală originală vă permite să vă reprogramați ascultându-vă mai bine corpul și să găsiți o relație pașnică cu alimentele. Să slăbești în permanență, dar mai ales să te simți mai bine și să te împaci cu tine însuți.

Antrenor neuro-comportamental specializat în comportament alimentar, Nathalie Meer, a dezvoltat o metodă originală pentru a pierde în greutate. Fără dietă sau modificări radicale în alimentație, interdicții etc: metoda care îi poartă numele urmărește mai degrabă să înțeleagă de ce mâncăm prea mult și ne ajută să găsim cheile acestor comportamente.

Antrenament personalizat

În practică, o primă ședință unu-la-unu cu antrenorul, destul de lunga (1h30) permite să facă o evaluare personalizată precisă și să explice relația cu alimentele și motivele pentru supraponderare sau compulsii alimentare. De exemplu, uneori mâncăm pentru a avea energie atunci când suntem obosiți în fața evenimentelor din viață sau pentru a ne calma temerile, pentru a ameliora stresul, pentru a ne mângâia psihologic.

După aceste conștientizări, strategiile sunt puse la punct. Este vorba de a face pace cu tine însuți, pentru a pune capăt reflexelor tale inconștiente, în timp ce te reconectezi cu senzațiile tale trupești (foamea și sațietatea, în special). Vom învăța astfel, în special, să recunoaștem „foamea reală” (care necesită să mâncăm ceea ce corpul său pretinde, fără a fi obligat la nimic mental), multiple apetite false care ne pot asalta și, în general, au cauze emoționale. Încetul cu încetul, ne schimbăm comportamentul, testăm noi experiențe… și ne reconectăm la sentimentele noastre fiziologice, învățând să mâncăm în funcție de instinctele noastre.

Metoda Meer-slăbești datorită creierului. Schimbați comportamentul pe termen lung

Prin urmare, reajustăm mintea mai presus de toate, pentru a lăsa corpul să se exprime mai bine decât înainte, punându-l din nou într-o poziție de conducere, de redobândirea încrederii în sine. Urmărim apoi vinovăția și sentimentele de eșec și învățăm puțin câte puțin să gestionăm diferit stresul (inclusiv inconștientul), anxietățile, temerile sau întristările, pentru a ne elibera de tulburările comportamentului alimentar. Acest lucru face posibilă ieșirea din obsesia mâncării, care își regăsește singura funcție vitală adevărată și nu mai este folosită pentru a umple un gol emoțional sau pentru a calma anxietatea sau temerile. O schimbare majoră de substanță, care este perfectă pentru toți cei care au o problemă cu mâncarea.

Metoda Meer-slăbești datorită creierului

Plusul: munca de coaching vă permite să faceți pace cu voi înșivă și cu farfuria dvs., dar mai ales să vă reconectați cu un comportament alimentar normal, unde mâncarea își găsește locul potrivit. Câștigăm, de asemenea, seninătate la un nivel mai general și încredere în sine. Iar pierderea în greutate poate fi rapidă, chiar de la început.

Cel mai puțin: trebuie să „îndrăzniți” să puneți la îndoială comportamentul dvs. pentru a-l înțelege mai bine și a fi pe deplin activ: este o abordare pe care nu toată lumea este gata să o adopte. Și ne-am angajat pe o perioadă de aproximativ un an pentru un exces de greutate mai mare de 10 kg: sunt necesare un angajament și o implicare reală, care participă la efortul de reasigurare față de sine.

Nightwhisper

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img