vineri, 19 aprilie, 2024

Metoda prin care aproape 9 din 10 fumatori se lasa de tigari

Distribuie:

Publicat:

Un nou studiu efectuat in Marea Britanie de cercetatorii de la Universitatea East London arata ca tigarile electronice au ajutat aproape 9 din 10 fumatori sa se lase complet de tigari.

Cercetarea arata ca tigarile electronice sunt atat de eficiente incat mai multi oameni s-au lasat de viciul tutunului decat intentionau atunci cand au inceput sa foloseasca tigarile electronice.

Rezultatele studiului contrazic temerile criticilor ce sustin ca dispozitivele electronice vor duce doar la cresterea cantitatii de nicotina consumate de fumatori.

Cercetatorii au contactat aproximativ 1.400 de utilizatori ai tigarilor electronice in perioada septembrie 2011 si mai 2012 cu ajutorul unor sondaje disponibile pe Internet.

Studiul publicat in Addiction Journal arata ca 75% dintre respondenti au inceput sa foloseasca tigarile electronice ca o alternativa completa la fumat, pe cand 22% au afirmat ca au inceput sa foloseasca acest dispozitiv din alte motive, precum incetarea fumatului (7%), motive de sanatate (6%) sau pentru a evita restrictiile impotriva fumatului (3%).

Cel mai important rezultat al studiului este faptul ca 86% dintre persoanele care au raspuns la sondaj au confirmat ca nu au mai fumat tigari de cateva saptamani sau chiar luni de cand folosesc tigara electronica, iar cantitatea fumata s-a redus in mod semnificativ.

De asemenea, cercetatorii au descoperit ca majoritatea respondentilor au declarat ca sanatatea lor s-a imbunatatit de cand au inceput sa foloseasca aceste dispozitive.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img