vineri, 19 aprilie, 2024

Metoda socanta pe care tot mai multe femei o folosesc pentru a-si opri ciclurile menstruale. Avertismentul medicilor: Opriti-va, pana nu e prea tarziu!

Distribuie:

Publicat:

Tot mai multe femei folosesc aspiratorul pentru a opri mai devreme ciclurile menstruale, dar medicii condamna aceasta procedura si spun ca este periculoasa. Tehnica poate duce la leziuni interne foarte grave. O asistenta medicala din SUA le-a avertizat pe femei, pe Twitter, „sa nu mai foloseasca teava aspiratorului in interiorul vaginului, pentru a opri ciclurile menstruale”, scrie thesun.co.uk, citat de Gandul.

„O sa aspirati mai mult decat sange! Au existat doua cazuri saptamana asta, doua femei au fost internate. Opriti-va!” Exista chiar si forumuri dedicate „extractiei menstruale”, un procedeu interzis cu desavarsire de medici. Cu ajutorul aspirarii, femeile extrag continutul din uter. Aceasta procedura se foloseste si pe piata neagra, dar si in tarile in care avorturile sunt interzise.

Prima care a folosit metoda controversata a fost Lorraine Rothman, care a adaptat metoda de pe piata avorturilor clandestine pentru a scapa de sangele menstrual. Practica nu presupune utilizarea unui aspirator propriu-zis, ci a dispozitivului Del-Em, compus din mai multe tuburi, o pompa si un recipient. Inventia este folosita pentru a crea un vid, dar femeile risca sa fie spitalizate, din cauza ranilor la organele genitale.

Ca si avorturile facute „la domiciliu”, care au ucis milioane de femei, doctorii au avertizat ca aspirarea vaginului in timpul menstruatiei reprezinta o decizie proasta. Dincolo de elementele psihologice, femeile risca infectii sau sa-si distruga uterul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img