sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Metodele diabolice pe care le utiliza, in inchisoarea din Ramnicu Sarat, Alexandru Visinescu

Distribuie:

Publicat:

Povestiri despre crimele comise de fostul comandant al inchisorii Ramnicu Sarat, au fost stranse de istoricul Andrei Muraru intr-o carte-document.

Iata un fragment sfasiettor din cartea ”Visinescu, tortionarul uitat. Inchisoarea, crimele, procesul” .

”In caz ca refuzai sa te lasi hranit, erai imobilizat de gardieni si ti se baga in gura un fel de aparat care tinea fortat gura deschisa, dupa care se proceda la hranire cu tubul. Dar, ca sa-ti bage aparatul acela, ti se desclesta gura cu forta, ceea ce iti putea rupe dintii si produce rani gingiilor asa ca mai intelept era sa nu te opui, ca sa scutesti niste suferinte inutile. Chiar si fara aceasta, introducerea tubului pe esofag nu era deloc o placere, iar daca, din intamplare, doctorul sau sanitarul care executa operatia gresea si baga tubul pe trahee in loc de esofag, era o adevarata nenorocire.”

Inca din anul 1947, in puscaria de la Ramnicu Sarat au fost inchisi ca detinuti politici taranii originari din zona Buzaului care s-au opus colectivizarii sau au evitat depunerea cotelor agricole obligatorii. Apoi au fost incarcerati membri ai partidelor traditionale (PNT si PNL) din aceeasi zona, iar din 1957, liderii Partidului National Taranesc Ion Mihalache, Corneliu Coposu, Ilie Lazar, Ion Diaconescu, Victor Radulescu Pogoneanu precum si fostii ministri Ion Petrovici si Petre Tomescu. De retinut ca intre anii 1956 si 1963, comandantul inchisorii a fost Alexandru Visinescu. In perioada in care penitenciarul din Ramnicu Sarat a functionat ca inchisoare politica (1948-1963), regimul de detentie impus de comandantul penitenciarului, Alexandru Visinescu, s-a caracterizat prin duritatea izolarii, infometarea sistematica si bataile discretionare aplicate detinutilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img