marți, 19 martie, 2024

Mica Unire, marcata alaturi de elevii Scolii ”Constantin Parfene” – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Prefectul judetului Vaslui, Isabel BOGDAN, a dansat Hora Unirii alaturi de elevii Scolii ”Constantin Parfene” Vaslui, invitat la activitatea, coordonata de invatatoarea Maria Popa, profesoarele Elena Carla Monalisa Prelipcean si Irina Matcasu, gazda fiind Muzeul Judetean ”Stefan cel Mare” Vaslui.

In deschidere, reprezentantul Guvernului in teritoriu a tinut sa le transmita copiilor cateva cuvinte legate de insemnatatea actului de la 24 ianuarie 1859.

        ”Dupa 158 de ani de cand s-au intamplat toate acestea, ziua de 24 ianuarie ne face din nou sa retraim, cel putin la nivel de poveste, acesti cativa pasi facuti de stramosii nostri pentru tot ce inseamna astazi Romania. De aceea, trebuie sa ne cinstim valorile poporului roman, care au contribuit la primul pas catre marea unire de la 1 decembrie 1918. Sa privim aceasta zi cu bucurie si cu incredere in fortele proprii, pentru ca Romania sa aiba un viitor mai bun!”, a declarat prefectul Isabel BOGDAN.

     Activitatea Scolii ”Constantin Parfene” Vaslui face parte din proiectul ,,Traim si simtim romaneste”, iar o prima actiune a avut loc de Ziua Nationala a Romaniei, urmata de o donatie pentru copiii cu dizabilitati in pragul sarbatorilor de iarna.

     ”Ne-am propus sa gasim modalitati care sa contribuie la insuflarea dragostei de tara, pentru obiceiurile si traditiile stramosesti, pentru realizarile istorice si culturale, precum personalitatile pe care le-a dat acest popor de la inceputurile sale si pana azi. In aceasta zi de sarbatoare, ne indreptam cu cele mai speciale ganduri catre cei care vorbesc, simt si gandesc romaneste. O datorie sfanta avem: sa nu uitam marile evenimente ale neamului romanesc, pe cei care au faurit istoria nationala si care si-au pus pieptul in calea furtunii pentru realizarea celui mai maret act istoric al romanilor”, a conchis Elena Carla Monalisa Prelipcean.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img