marți, 19 martie, 2024

Mica Unire va fi marcata de Primaria municipiului Vaslui printr-o serie de activitati cultural-artistice

Distribuie:

Publicat:

@Marti, 24 ianuarie, incepand cu ora 14, cei interesati sunt asteptati in centrul civic, unde va avea loc un moment de evocare a Unirii Principatelor Romane, in interpretarea actorilor de la Teatrul ”Victor Ion Popa” Barlad, urmat de un spectacol folcloric, la care au fost invitati sa cante Tudor Furdui Iancu, Ovidiu Homorodean si Cristian Fodor. De pe scena nu vor lipsi Rapsodia Vasluiului si Ansamblul de dansuri ”Hora Vasluiului.

De asemenea, la Biblioteca Judeteana ”Nicolae Milescu Spatarul” va avea loc vernisajul expozitiei documentare ”Unirea Principatelor Romane in colectia bibliotecii”.

Vasluienii sunt invitati si la Muzeul Judetean „Stefan cel Mare”, organizator principal al simpozionului „24 ianuarie 1859 – Unirea, natiunea a facut-o!”, care se va desfasura tot marti, de la ora 13, in Sala „Arta”. Parteneri vor fi Inspectoratul Scolar Judetean, Inspectoratul de Jandarmi Judetean si Penitenciarul Vaslui. Vor prezenta comunicari dr. Nicolae Ionescu, inspector scolar de istorie („Lupta pentru unitate nationala – permanenta in istoria romanilor”), si muzeografii dr. Laurentiu Chiriac („Lupta pentru Unirea din 1859 a Comitetelor Unioniste de la Vaslui, Barlad si Husi”), Albert Gabriel Grecu („Relatiile domnitorului Alexandru Ioan Cuza cu romanii din celelalte provincii”) si Mihai-Cristian Selaru („Alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei si Tarii Romanesti”).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img