vineri, 19 aprilie, 2024

MICII PILOTI BARLADENI DIN NOU PE PODIUM!

Distribuie:

Publicat:

Echipajul Cercului de Karting de la Clubul Copiilor „ Spiru Haret” Barlad a participat in perioada 17-18 iunie 2017  la “Memorialul Codrut Morar si Jeni Ferenc ” , etapa a -II a Campionatului National de Karting Scolar editia  2017 care s-a desfasurat   pe circuitul “SPEED PARK”  din Bacau . Evenimentul a fost organizat de Palatul Copiilor din Sfantu Gheorghe.

 Pe parcursul celor doua zile de concurs  vremea nu tinut cu participantii , a plouat continuu iar pista pe alocuri a avut apa multa . Acest lucru a pus probleme serioase chiar si celor mai experimentati piloti. Ei au fost nevoiti sa uzeze de toate cunostintele tehnice si tactice in conducerea kartului.

  La clasa Bambini 50cc  Stratica Alexandru a facut o cursa foarte buna , cu un start excelent  si a condus pana in ultimul tur cand a fost impins din spate in afara pistei . Acest inccident a permis celor  trei urmaritori sa-l depaseasca  dar a revenit rapid . Din pacate , nu i-a mai putut ajunge  in final a ocupat locul 4. Pilotul Ginju Sergiu a avut si el o evolutie buna  , dar experienta in condusul pe ploaie si-a spus cuvantul  si in final a ocupat  locul 6  , la fel  si Iftenie Razvan-  locul 7 .

 La clasa Pufo 60cc,  Oprea Mihnea (veteran la aceasta clasa )a dat dovada de mult curaj . Acesta a riscat intr-un viraj s-a intors ceea ce l-a costat un loc pe podium  ajungand in final pe locul 5    Costache Denis  al doilea pilot ,la clasa pufo debutant  , a intrat la start cu un kart  proaspat achizitionat si din cauza unor probleme tehnice a reusit un loc 9 .

La clasa Mini 60cc, pilotul Burlibasa Bogdan Petru  s-a clasat pe locul 4.                                              

La clasa Kadet 80cc ,Burlibasa Maria Geanina , performera etapei din echipa barladeana  ,  a obtinut locul 3. Trebuie amintit faptul ca micuta a trebuit ” sa alerge” mai bine de jumatate din cursa fara frana. dupa o cursa in  care mai bine de jumatate de cursa a trebuit sa  ” alerge” fara frana .

 “La finalul acestei etape in urma punctelor accumulate de piloti , ne-am clasat  pe pozitia a III a pe echipe ca si in prima etapa ” ne-a declarat profesorul Marius Gambuta , coordonatorul cercului de carting.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img