vineri, 29 martie, 2024

Mierea cu ghimbir – Beneficiile pentru organism si cum trebuie consumata

Distribuie:

Publicat:

Mierea cu ghimbir poate trata problemele respiratorii, astmul, intareste imunitatea. Afla de ce ar fi bine sa incluzi acest amestec in dieta familiei.

Mierea cu ghimbir pentru tratarea problemelor respiratorii este de neegalat de orice alta combinatie.

Ele ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, intaresc imunitatea si trateaza problemele respiratorii si cancerul.

In plus, mierea este un mediu excelent pentru transmiterea beneficiilor ghimbirului in organism.

Ambele, mierea si ghimbirul, au propriile beneficii individuale pentru sanatate, iar combinatia celor doua ofera bonusuri suplimentare.

Mierea cu ghimbir – beneficii pentru sanatate
Un amestec de miere si ghimbir face minuni pentru organism. Beneficiile pentru sanatate includ urmatoarele:

1. Trateaza astmul

Se crede ca un amestec de miere si ghimbir, impreuna cu piper negru, este capabil sa trateze sau sa reduca efectele astmului.

Este un amestec natural calmant si antiinflamator, care elibereaza tensiunea, promoveaza fluxul de oxigen in plamani si ajuta la relaxarea vaselor de sange.

2. Reduce problemele respiratorii

Amestecul de miere si ghimbir este un expectorant excelent si, prin urmare, ofera o ameliorare instantanee in tuse, raceala, dureri in gat si un nas care curge.

3. Tine sub control anumite proceduri

Ghimbirul a fost asociat cu o reducere a greturilor si a varsaturilor asociate cu tratamentul cancerului si chimioterapiei.

Pacientii sufera adesea de greata debilitanta in urma acestor proceduri intense si se indreapta spre solutii alternative pentru ao elimina.

El accelereaza golirea stomacului prin proprietatile sale digestive, care pot preveni disconfortul si probabilitatea de greata.

Greata cauzata de chimioterapie este cauzata de cisplatina, o componenta principala de chimioterapie, iar ghimbirul poate echilibra acest lucru cu efectele sale puternice.

A fost, de asemenea, legat pozitiv cu reducerea greturilor si a varsaturilor asociate cu sarcina si greata de dimineata.

Acest lucru, combinat cu efectele naturale calmante ale mierii, face o solutie puternica de prevenire a varsaturilor si greatelor cauzate de diverse surse.

4. Previne cancerul

In ceea ce priveste prevenirea cancerului, studiile au aratat ca combinatia dintre miere si ghimbir are ca rezultat proprietati chimio-preventive si stimulul enzimelor antioxidante care reduc sansele de crestere si metastaze ale cancerului.

Prin urmare, un tonic de ghimbir de miere nu numai ca poate ajuta la reducerea simptomelor chimioterapiei, dar si pentru a reduce riscul de cancer.

5. Ajuta in digestie

Se crede ca mierea si ghimbirul sunt un bun ajutor digestiv datorita proprietatilor digestive inerente ale ghimbirului.

In plus, ambele au proprietati antioxidante, imbunatatind astfel imunitatea organismului.

Prin urmare, consumul unei lingurite de ghimbir si miere este foarte utila pentru persoanele care au un sistem digestiv slab.

Tonicul de miere si ghimbir are un nivel ridicat de proteine, care ajuta in procesul digestiv, si stimuleaza secretia de bila, care ajuta la dizolvarea de grasime.

Mai mult, stimuleaza cresterea florei intestinale, care accelereaza procesul digestiv si faciliteaza miscarile intestinale corespunzatoare.

In cele din urma, acest lucru confera capacitatea de a creste absorbtia altor nutrienti din alimente.

Acest amestec a fost administrat in mod traditional copiilor pentru a usura iritarea stomacului, deoarece este o solutie foarte linistitoare.

6. Protejeaza sanatatea inimii

Proprietatile antioxidante ale tonicului cu miere si ghimbir s-au dovedit a fi moderate in comportamentul prostaglandinei in organism.

Prostaglandinele sunt compusi lipidici care sunt derivati enzimatic din acizi grasi, prezenti in ghimbir.

Aceste prostaglandine se gasesc pe tot corpul si sunt elemente functionale in aproape toate sistemele de organe.

In ceea ce priveste sanatatea inimii, efectele moderatorii ale tonicului au aratat tendinta de a calma tensiunea vaselor sangvine.

Astfel se reduce tensiunea arteriala si sansele unor afectiuni cum ar fi ateroscleroza, infarctul miocardic si accidentele vasculare cerebrale.

Oamenii din intreaga lume, in special in India, pastreaza mereu tonicul de ghimbir si miere in casele lor impotriva frigului sau tusei.

Mierea cu ghimbir – cum o consumi
Cel mai bun mod de a consuma ghimbir si miere este sa amestecati o lingurita de suc de radacina de ghimbir cu o lingurita de miere.

Bomboane de miere de ghimbir sunt foarte populare. Daca aveti probleme cu gatul ar trebui sa mancati ghimbir si miere.

Bomboanele de miere de ghimbir sunt utile in timpul calatoriilor, deoarece acestea sunt cunoscute pentru a ajuta la tratarea raului de miscare.

Mierea poate fi adaugata la ghimbir pentru a-i imbunatati gustul.

Mierea actioneaza ca indulcitor, ceea ce face ghimbirul mai gustos.

Mierea este adesea adaugata in ceaiul de radacina de ghimbir, de scortisoara.

Puteti inlocui zaharul cu miere in timpul prepararii ceaiului de ghimbir, imbunatatind calitatile ceaiului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img