marți, 19 martie, 2024

Migrenele – Iata cum sa le tratezi!

Distribuie:

Publicat:

Un numar impresionat de persoane din intreaga lume sufera de migrene, dureri severe de cap, iar cele mai multe victime sunt femeile.

Migrenele sunt afectiuni complexe, localizate de obicei intr-o parte a capului si de cele mai multe ori acompaniate de greata, sensibilitate la lumina si zgomot. Simptomele migrenelor sunt adesea atat de insuportabile incat persoanele care sufera ajung la spital.

Chiar daca nu exista tratament pentru migrene, medicul iti poate prescrie cateva medicamente care vor ameliora durerile.

Iata ce poti face pentru a trata migrenele:

Mergi la medicul de familie
Daca suferi constant de migrene, este indicat sa mergi la medic si sa nu abuzezi de medicamentele analgezice pe care le poti lua fara prescriptie de la farmacie.

Medicul de familie te poate ajuta sa scapi de migrene, urmand anumite tratamente. Cu ajutorul unor medicamente noi, precum cele care contin triptan, durerile severe de cap si migrenele pot fi inlaturate cu succes.

Triptanii se gasesc in medicamente de tip tableta, injectii sau spray-uri nazale si pot trata cu succes aceste dureri insuportabile de cap. Acestea sunt substante care corecteaza anumite defectiuni produse in creier care fac ca anumiti neurotransmitatori din creier, precum serotonina, sa isi reduca activitatea.

Triptanii imita functiile serotoninei, ceea ce duce la ameliorarea durerilor si a altor simptome ale migrenelor.

Mergi la un specialist
Daca tratamentul dat de medicul de familie nu functioneaza este cazul sa mergi la un specialist in neurologie. Tratamentele oferite de acesti specialisti sunt mai complexe. Acestia pot recurge chiar la injectii cu botox, care au un efect paralizant si relaxant asupra muschilor.

Nu ignora simptomele
Nu ignora niciodata simptomele migrenelor care vin si trec. In timp, majoritatea medicamentelor devin ineficiente impotriva migrenelor.

Analgezice precum ibuprofen pot ameliora rapid durerile de cap, insa atunci cand migrenele se agraveaza si apar si alte simptome precum greata, aceste medicamente isi pierd eficienta.

Fa mai multa miscare
Mersul pe jos, inotul, joggingul sau aerobicul pot ajuta la prevenirea migrenelor. Miscarea stimuleaza organismul sa elibereze endorfine, chimicale produse in creier, care imbunatatesc starea. Miscare ajuta si la indepartarea stresului, unul dintre factorii de risc pentru migrene.

Organizeaza-te
Un program bine stabilit, chiar daca pare plictisitor, ajuta la prevenirea migrenelor si durerilor severe de cap. Schimbarile din programul tau zilnic, precum adormitul la ore tarzii sau sarirea peste micul dejun, pot favoriza aparitia migrenelor.

Creierul unei persoane care sufera in mod frecvent de migrene are nevoie de stabilitate. Atunci cand nu iti respecti programul zilnic, apar si dezechilibrele.

Este astfel recomandat sa adormi seara la aceeasi ora, sa nu sari peste mese si sa mananci la ore fixe.

Afla care sunt alimentele care iti provoaca migrene
Pe langa stresul zilnic sau schimbarile din program, migrenele pot fi cauzate si de alimentele pe care le consumi.

 Ciocolata, alimentele procesate si cu aditivi, branza, alcoolul, muraturile, citricele, ceapa, bananele sau alimentele indulcite cu aspartam duc adesea la migrene.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img