vineri, 19 aprilie, 2024

Mihaela Bilic: „Dintre toate dulciurile, inghetata este alegerea cea mai sanatoasa si dietetica“

Distribuie:

Publicat:

Cunoscutul medic nutritionist, Mihaela Bilic, sustine ca „inghetata este alegerea cea mai sanatoasa si dietetica“ dintre toate dulciurile. Specialistul pune acest lucru pe seama ingredientelor acesteia si a procesului de preparare.

Dr. Mihaela Bilic, medic primar de diabet, nutritie si boli metabolice, supraspecializata in psihonutritie in Franta, scrie in cartea „ABC de nutritie“ ca „Dintre toate dulciurile, inghetata este alegerea cea mai sanatoasa si dietetica“. Poate ne vine greu de crezut, insa medicul pune afirmatia facuta pe seama ingredientelor si procesului de preparare.  

„Daca-ti place inghetata, afla ca acest desert delicios si cremos este facut din lapte si zahar. Dintre toate dulciurile – torturi, prajituri, biscuiti, napolitane – inghetata este alegerea cea mai sanatoasa si mai dietetica. Contine mult calciu, putine grasimi, putine calorii, iar zaharul din ea se absoarbe lent. Consistenta ei moale si cremoasa stimuleaza o zona speciala din creier responsabila de starea de bine, de aceea o sa fii mai satisfacut daca mananci inghetata in loc de biscuiti sau alte dulciuri crocante. Tot consistenta cremoasa te indeamna sa consumi frisca, smantana, banane, orez cu lapte sau paste cu braza atunci cand vrei ceva bun“, sustine nutritionistul. „Si mai exista un secret, inghetata este pufoasa si plina de aer. In procesul de fabricatie lichidul din care se face inghetata e aerat, adica injectat cu aer. Tu ai impresia ca mananci mult, cand de fapt greutatea e mica si totul a fost umfalt, expandat. Iar aerul are 0 calorii. Ănghetata este un exemplu de aliment cu densitate calorica mica“, adauga Mihaela Bilic, potrivit adevarul.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img