sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Mihaela Bilic: relatia noastra cu mancarea spune multe despre relatiile sentimentale

Distribuie:

Publicat:

De Ziua Indragostitilor, nutritionistul Mihaela Bilic a comentat, pe pagina personala de Facebook, relatia pe care tot mai multe persoane o au cu mancarea, care a încetat de mult sa mai fie doar un combustibil necesar pentru functionarea corecta a organismului.

”Putin sunt cei care înca mai mananca doar pentru ca le e foame, majoritatea folosim mancatul emotional ca metoda eficienta pentru calmare, linistire sau ca simpla (pre)ocupare. Nu e gresit sa mananci pentru ca e bun sau pentru ca îti place, trist este sa mananci si sa nu te bucuri sau preparatul sa nu fie cu adevarat gustos/delicios.

Relatia cu mancarea spune foarte mult despre toate relatiile din viata noastra, fie ele sentimentale/personale/intime sau familiale/afective. Exista 2 tipologii: 

– fie suntem extrem de deschisi, pasionali, impulsivi sau chiar excesivi cu sursele de placere din viata noastra si atunci ne asumam sa iubim/mancam mult, cu toate bunele si relele care decurg din asta

– fie suntem într-o încercare permanenta de a ne demonstra valoarea, de a ne controla viata, silueta si mancarea conformandu-se atunci unor reguli/strategii stricte. 

In situatiile de mai sus nu e niciun mister, partile implicate îsi respecta angajamentele, e un fel de "casnicie" cu toate momentele ei de "la bine si la rau". Drama si nefericirea apar cand exista o relatie toxica, de abuz si suferinta, un amestec ciudat de dragoste si ura, pe sistemul " rau cu rau, dar mai rau fara rau"! Asta mi se pare ca a devenit relatia noastra cu mancarea, o dependenta paguboasa care ajunge sa ne "umfle" si sa ne produca mai multa suferinta decat placere/bucurie”, consemneaza Mihaela Bilic pe pagina personala de Facebook, potrivit perfecte.ro.

G.K.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img