miercuri, 24 aprilie, 2024

Mihai Fifor cere INCETAREA interimatului la Interne: ‘Daca voi ramane, cu siguranta o voi face’ + S-a discutat REMILITARIZAREA ministerului

Distribuie:

Publicat:

Mihai Fifor a anunțat, joi seara, că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă încetarea mandatului de interimat în fruntea MAI și numirea unui ministru titular. Fifor a declarat că nu se dă la o parte, dacă va primi un astfel de mandat, de la a schimba radical instituția. În plus, el a precizat că s-a luat în calcul, în dialogurile avute cu premierul, dar și cu reprezentanții sindicatelor, o posibilă remilitarizare a instituției.

”Ministerul de Interne nu se poate conduce de interimari, mai ales într-un moment ca acesta. Eu în fiecare zi mă opresc la câte un echipaj de poliție și stau de vorbă cu ei.

Remilitarizarea MAI e un subiect pe care l-am discutat cu premierul. Nu vreau să dau un semnal, nu vreau să creadă lumea că mâine ne apucăm de așa ceva. Dacă vom face așa ceva vreodată, o vom face după o consultare foarte transparentă cu sindicaliștii. În UE, doar două țări mai au așa ceva, în rest este ca la noi.

E nevoie de un MAI bine așezat, fără tot felul de cumetrii. Dacă voi rămâne, cu siguranță o voi face. Nu o pot face singur. Dacă rămânem în actuala formulă, o vom face. Probabil vom mai face niște schimbări, în zilele următoare. Dacă eu pot, trebuie să poată toată lumea.”, a spus Mihai Fifor la Antena 3.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img