joi, 28 martie, 2024

Mihai Gadea, la Antena 3: 1.300 de cadre medicale din Suceava sunt in izolare, 72 sunt infectate, 18 medici de la Spitalul Floreasca sunt in carantina

Distribuie:

Publicat:

Mihai Gâdea a anunțat, luni seara, la Antena 3, în prezența secretarului de stat Nelu Tătaru, de la Ministerul Sănătății, că 1.300 de cadre medicale din județul Suceava sunt în izolare la domiciliu, iar 72 de cadre sunt infectate cu coronavirus.

În plus, 18 medici de la Spitalul Floreasca se află în carantină, a adăugat Gâdea. "Pot să vă confirm că este o anchetă epidemiologică care va depista toate cadrele medicale care au intrat în contact cu pacienţii de acolo infectaţi, dintre care unul a decedat azi. S-a luat decizia de a introduce în carantină tot ce înseamnă personal medical, dar şi bolnavi", a spus Nelu Tătaru la Antena 3.

Toate cadrele medicale din Spitalul din Suceava vor fi testate pentru COVID-19, iar spitalul va fi dezinfectat, după ce numărul medicilor infectați s-a mărit, anunță, luni seara, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, din ordinul ministrului Sănătății la fața locului s-a deplasat directorul Direcției de Sănătate Publică Iași care coordonează regiunea Moldova Nord-Est. Acesta va face un raport complet asupra situației.

„În prezent, din unitatea sanitară a început externarea pacienților care pot fi supravegheați medical la domiciliu, timp de 14 zile de către medicii de familie. Pacienții cu afecțiuni care necesită continuarea tratamentului într -o unitate sanitară vor fi transferați la alte spitale”, anunță GCS.

Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID 19, iar spitalul va fi dezinfectat, potrivit anunțului citat.

Citește și: Iohannis: ‘Dragi pensionari: nu va expuneți inutil unui risc uriaș, limitați orice deplasare în afară domiciliului’

După ce va fi dezinfectat 48 de ore, la spitalul din Suceava urmează să fie detașați medici de la spitalele din județ, dar și din alte județe.

 

  

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img