sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Mihai Nesu, marturii surprinzatoare la 7 ani de la accidentarea socanta: “Traiesc cel mai bun moment al vietii mele”

Distribuie:

Publicat:

Timp de mai bine de sapte ani de cand a ramas paralizat de la gat in jos, dupa ce s-a accidentat in timpul unui antrenament, Mihai Nesu a oferit lumii intregi numeroase lectii de viata. Recent, el a vorbit in cadrul unui interviu emotionant despre cum i s-a schimbat viata din acel moment fatidic, dar si cum se simte el in prezent cu adevarat.

Mihai Nesu, marturii surprinzatoare la 7 ani de la accidentarea socanta

Intrebat daca ii lipseste ceva din viata de dinainte de accidentare, fostul fundas de la FCSB a spus: “Nu! Traiesc cel mai bun moment al vietii mele, acum, la 35 de ani. Si m-ajuta Dumnezeu, de multe ori nici sa nu simt ca sunt paralizat! Au fost clipe teribile, in care nu-mi trecea cu toate pastilele din lume. Nici nu aveam cum, fiindca durerea mare era in suflet”, potrivit gsp.ro.

Fostul fotbalist a marturisit ca in ultimii ani s-a regasit si, crede el, toate asta datorita momentului critic din mai 2011: “Accidentarea m-a ajutat sa ma descopar pe mine, cel care eram cu adevarat, nu ce voiam eu sa par”.

Mihai Nesu a apelat la preoti ca sa isi linisteasca tristetea

In varsta de 35 de ani, Mihai Nesu este de parere ca stiinta e limitata, motiv pentru care nu a mai cautat raspunsuri la intrebarile sale la medici, ci a mers la preoti cu har, care l-au ajutat enorm.

“Am avut clipe cand simteam ca nu mai pot. Dar am cautat raspunsuri. Am incetat sa caut raspunsurile la doctori, fiindca stiinta e limitata. Am avut sansa unor preoti buni, s-au rugat si ei pentru mine, am vorbit cu ei, m-au ajutat cu sfaturi. Trebuie sa ma lupt sa le pun in practica. Programul meu e simplu: trebuie sa ma tin de ceea ce mi-au dat doctorii, terapie pentru corp, si ceea ce mi-au dat preotii, terapie pentru suflet. In rest, la fundatie, cu una, cu alta, dupa puterile si mintea mea. Acum am reusit sa percep ce trebuie sa fac, incerc sa ma tin de program, iar Dumnezeu ma intareste zi de zi”, a mai declarat pentru jurnalistii de la gsp.ro.

Mihai Nesu, despre accidentarea infioratoare

Mihai Nesu s-a accidentat in dimineata zilei de 10 mai in timpul unui antrenament pe care il facea la FC Utrecht. Desi, initial, parea o accidentare mai grava, ulterior, a venit diagnosticul crunt al medicilor: si-a fracturat o vertebra cervicala. Totul a inceput cu un duel al lui Nesu cu coechipierul Alje Schut, care a cazut peste roman.

In urma accidentarii, fostii colegi s-au strans in jurul romanului, imediat fiind evident cat e de serioasa situatia. In clipa in care Mihai Nesu a spus ca nu isi simte mainile, picioarele, nimic de la barbie in jos, coechipierii au izbucnit in lacrimi. El a fost transportat de urgenta la spital din Olanda, unde a fost operat ore bune.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img