joi, 25 aprilie, 2024

Mihai Tudose a dat Cupru Min pe mana mafiei chineze! Numele unui actual ministru apare in scandalul momentului

Distribuie:

Publicat:

Jurnalistii de la GSP au dezvaluit luni cum Societatea Cupru Min a vandut printr-un contact pe doi ani semnat in octombrie 2017 cu o companie din Hong Kong toata productia de mineriu de fier a Romaniei. Compania aceasta este reprezentata de Wang Yan, un controversat om de afaceri chinez caruia i-a fost retrasa cetatenia romana in urma cu cativa ani, la solicitarea SRI, pentru ca reprezenta "un pericol pentru siguranta nationala". 

Marti, acestia au prezentat cum prima data cand s-au prezentat la negoieri, partea chineza a fost refuzata, dar apoi acestia au venit cu aprobare de la fostii ministri ai Economiei, Mihai Tudose si Mihai Fifor.

"Cred ca in perioada vizitelor acelea, ca au fost prima, cand nu i-am primit, si apoi a doua, prin vara, cand au venit cu aprobare, ministri erau domnii Tudose si Fifor", spune fostul director al Cupru Min, Nicolae Turdean, pentru tolo.ro.

Nicolae Turdean este directorul Cupru Min, care a semnat alaturi de Wang Yan contractul, dar care s-a retras din companie la trei luni dupa ce a semnat.

Fostul director a aratat in interviul mentionat si cum Ambasada Chinei a fost implicata in discutiile dinainte de incheierea contractului si a aratat ca partea chineza este interesata sa investeasca in Cupru Min.

Wang Yan este unul din cele 5 persoane ce au avut cetatenia romana retrasa. Ceilalti 4 au fost acuzati de terorism sau ceva la fel de grav precum terorismul. Este vorba de Olga Selezniova, Said Baaklini, Omar Hayssam si Kassem Hassan.

Motivul retragerii cetatenie este pastrat secret, dar se incadreaza la litera de lege care precizeaza urmatoarele:  ”Subminarea, sabotajul sau orice alte actiuni care au ca scop inlaturarea prin forta a institutiilor democratice ale statului ori care aduc atingere grava drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor romani”.

Numele acestuia apare in investigatia GSP privind dosarul Shanghai, despre o retea de prostitutie cu minore din 2005, retea controlata de mafia chineza din Romania si protejata la varf in politie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img