marți, 19 martie, 2024

Mii de militari, transportoare blindate si elicoptere de atac au fost trimise in Romania! Mai multe tari din NATO au dispus mobilizarea trupelor – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Mai multe tari din NATO au fost solicitate sa desfasoare in regim de urgenta trupe de lupta in Romania. 4000 de militari, cu transportoare blindate si elicoptere de atac vor fi desfasurati pe teritoriul Romaniei. Efectivele fac parte din Forta de Reactie Intrunita Foarte Rapida a NATO (VJTF) ce include forte militare din 9 tari ale Aliantei.

Noble Jump este unul dintre acela mai mari exercitii ale NATO din acest an care se va desfasura in Poligonul Cincu unde vor ajunge cei 4000 de militari care vor sosi din bazele militare ale Aliantei din  Marea Britanie, Germania, Olanda, Spania, Polonia, Norvegia, Albania, Bulgaria si Romania. Cele mai multe dintre efective sosesc pe calea aerului dar echipamentele grele de lupta vor ajunge in Romania pe cale ferata sau pe mare.

Exercitiul Noble Jump reprezinta pentru NATO o provocare majora pe segmentul logistic intrunit care va testa capacitatea aliatilor de a furniza sprijin militar cu o forta de lupta oricand si oriunde este nevoie. Inainte ca trupele sa fie mutate in Romania acestea trebuie sa fie puse in stare de alarma si in prezent acest proces de activare se desfasoara in randul statelor care contribuie cu efective la VJTF.

Utilizand o procedura ce are la baza o planificare militara bine conturata, cartierele generale ale NATO fac apel la ministerele apararii nationale din statele membre si activeaza detasamentele puse deja la dispozitie ca forte cu un inalt grad de mobilitate si reactie.

Forta de Reactie Intrunita Foarte Rapida a NATO (VJTF) este pregatita si capabila sa desfasoare o forta combatanta extrem de bine pregatita pentru mobilizare in cateva zile pentru a preveni orice agresiune militara „ce va urma”. In acest an, aceasta operatiune complexa va fi condusa de Brigada 20 Blindate din Marea Britanie: The Iron Fist Brigade sub coordonarea Cartierului General Intrunit de la Napoli.

Noble Jump este un exercitiu in derulare in acest moment si este coordonat de NATO prin Comandamentul Fortelor Intrunite de la Napoli. “Alerta” va fi declansata in noaptea de 25 spre 26 mai. Exercitiul militar se va desfasura pana pe 16 iunie. Momentul culminant al dislocarii va fi exercitiul cu trageri de lupta care se va desfasura in Centrul de instruire de la Cincu. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img