sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Miliardarul Michael Bloomberg va participa miercuri la prima sa dezbatere democrata

Distribuie:

Publicat:

Michael Bloomberg, miliardar american şi candidat la învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, va participa miercuri la prima sa dezbatere televizată din campanie, a anunţat marţi echipa sa, citată de AFP, potrivit Agerpres.

"Mike este nerăbdător să se alăture celorlaltor candidaţi pe scenă şi să explice de ce este cel mai bun candidat pentru a-l învinge pe Donald Trump şi a unifica ţara", a declarat directorul său de campanie Kevin Sheekey într-un comunicat.

Al nouălea cel mai bogat om de pe planetă, Michael Bloomberg, care are o avere de 56 de miliarde de dolari, zguduie campania democrată.

Fostul primar al New York-ului a făcut pariul unei intrări tardive în campania prezidenţială americană.

Ignorând primele state din alegerile primare democrate, care au un număr mic de delegaţi, el mizează pe o intrare în cursă la momentul "Super Tuesday", 3 martie, când vor vota 14 state americane pe care le inundă cu publicitate electorală.

Zece dezbateri electorale au fost deja organizate pentru departajarea celor şapte candidaţi care vor să-l înfrunte pe Donald Trump pe 3 noiembrie.

Conducerea Partidului Democrat a fixat criterii care trebuie respectate pentru a avea dreptul de a participa la dezbaterile democrate, cerând în special un prag minim pentru donaţii provenite din bazinul electoral, dar apoi a renunţat la această condiţie, ceea ce a deschis uşa pentru participarea lui Bloomberg. Această schimbare a fost criticată de alţi candidaţi la învestitură.

"Bloomberg, ca oricine, are dreptul de a candida la alegerile prezidenţiale. Nu are dreptul de a cumpăra preşedinţia", a postat luni pe Twitter Bernie Sanders.

Dezbaterea de miercuri va avea loc în Las Vegas, Nevada, care organizează sâmbătă alegeri primare.

Avalanşa publicitară a candidatului de 78 de ani a avut deja un impact frapant: el a urcat pe locul al treilea în media sondajelor naţionale stabilite de RealClearPolitics.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img